Zdravotníctvo by podľa Fica mohol dočasne viesť Vážny

SITA TA3
4.11.2014 12:19

Dočasne povereným ministrom zdravotníctva by sa mohol stať podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny. Vyhlásil to predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) počas návštevy spoločnosti Continental v Púchove.

Zároveň uviedol, že vyvodil dostatočné dôsledky z kauzy predraženej kúpy CT prístroja v piešťanskej nemocnici a predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi radí, aby zažaloval opozíciu za výroky o jeho prepojení s tendrom.

Raši kandiduje, vylúčil Fico

“Len včera sme prijali rozhodnutie o tom, že požiadame pani Zvolenskú o vyvodenie politickej zodpovednosti. Budeme sa tejto otázke venovať dnes večer. Pravdepodobne na krátky čas poverím niektorého z členov vlády riadením tohto rezortu,” uviedol Fico s tým, že by to mohol byť na niekoľko dní podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny. “Pokiaľ ide o nového ministra alebo ministerku, bolo by predčasné, aby som o mene hovoril. Tento návrh predložím prezidentovi, len neviem, či tu je. Ak je tu na Slovensku, budem ho informovať,” doplnil Fico a vylúčil, že by novým ministrom mal byť košický primátor Richard Raši. "Máme o pár dní komunálne voľby, kde kandiduje. Takúto dvojtvárnosť by asi ťažko vedel vysvetliť," uviedol.

Podľa medializovaných informácií kúpila piešťanská nemocnica CT prístroj za 1,6 mil. eur, čo je o 600-tisíc viac, ako vysúťažilo predchádzajúce vedenie. Víťazom tendra sa stala spoločnosť Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška. Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu a predsedníčka dozornej rady piešťanskej nemocnice Renáta Zmajkovičová v pondelok po výzve premiéra Roberta Fica rezignovali.

Paškovi poradil žalobu

Spojitosť Pašku s tendrom Fico odmieta. “Požiadal som dve osoby, aby vyvodili politickú zodpovednosť za to, že neukontrolovali ľudí, ktorí prijali určité rozhodnutia v správnej rade. Nie som tu na to, aby som neustále reagoval na velikánov typu pána Lipšica. Neviem, čo chce a vymýšľa si a bude veľmi správne, ak predseda parlamentu použije všetky právne kroky a dobre ho zažaluje. To, čo hovorí opozícia vo vzťahu k pánovi Paškovi, sú úplné nezmysly a nebudem živiť a kŕmiť opozíciu tým, že budem odpovedať na ich rôzne výzvy. Čo bolo treba urobiť, sa urobilo,” dodal Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok