Čižnár dal preskúmať kúpu CT prístroja v piešťanskej nemocnici

TASR
4.11.2014 11:32

Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár vydal pokyn, aby orgány činné v trestnom konaní preskúmali okolnosti kúpy CT prístroja v piešťanskej nemocnici, v kauze ktorá stála ministerské kreslo Zuzanu Zvolenskú.

Čižnár dal preskúmať kúpu CT prístroja v piešťanskej nemocnici
SITA

"Na základe odvysielaného príspevku v TV Markíza 31. októbra vydal generálny prokurátor Jaromír Čižnár pokyn námestníkovi generálneho prokurátora pre trestný úsek Petrovi Šufliarskemu, aby orgány činné v trestnom konaní preskúmali okolnosti kúpy CT prístroja štatutárnym orgánom Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch. Za týmto účelom bude vydaný písomný pokyn krajskému prokurátorovi v Trnave a Generálna prokuratúra Slovenskej republiky bude vykonávať vo veci dohľadovú právomoc," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Zuzana Zvolenská (nom. Smer-SD) prijala v pondelok 3. novembra výzvu premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a odišla z postu ministerky zdravotníctva. Dôvodom je práve podozrivý nákup CT prístroja piešťanskou nemocnicou.

"Nechcem, aby vznikali nejasnosti okolo výberu CT prístroja, preto som sa rozhodla podať podnet na Úrad pre verejné obstarávanie, ktorý ako jediný má možnosť preveriť zákonnosť postupu verejného obstarávania. Zároveň dávam podnet aj na Najvyšší kontrolný úrad. Neviem preto povedať, či postup bol alebo nebol zvolený správne. Čo však povedať viem, že nominanti Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR v správnej rade Piešťanskej nemocnice ma riadne neinformovali o postupoch v tejto nemocnici," uviedla v stanovisku Zvolenská. Ako dodala, k utorku odvolala všetkých členov správnej rady, nominovaných za MZ SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok