Záborský sa rozhodol skončiť v reprezentácii

TA3 SITA
3.11.2014 07:49

Hokejový útočník Tomáš Záborský sa rozhodol vzdať reprezentácie a v národnom mužstve SR už nechce hrať. Dvadsaťšesťročný krídelník IFK Helsinki sa rozhodol pre tento krok z viacerých dôvodov. Informuje o tom vo svojom pondelkovom vydaní denník Nový Čas. Záborský chýba pre klubové povinnosti už v nomininácii na tohtotýždňový Nemecký pohár v Mníchove.

"Chcel by som oznámiť ukončenie reprezentačnej kariéry. Je mi to ľúto, že som doteraz nedokázal svojimi výkonmi, štatistickými výsledkami v juniorských a teraz seniorských súťažiach vo Fínsku či predtým v KHL a zodpovedným prístupom k hokeju presvedčiť funkcionárov pri reprezentácii a v neposlednom rade fanúšikov hokeja, že patrím k stabilným hráčom v národnom mužstve," uvádza sa v oficiálnom stanovisku Záborského, ktoré poskytol Novému Času. "Neustále čelím kritike zo strany funkcionárov a aj fanúšikov, že sa zámerne vyhýbam účasti na zrazoch rôznymi výhovorkami, ako je zranenie či povinnosti v klube. Všetko má svoje objektívne príčiny, ktoré nikto mne neakceptuje. V minulosti som sa zúčastňoval na prípravných zápasoch, podával som výborné výsledky, ale aj napriek tomu som sa nezmestil do reprezentačnej zostavy. Ako hráč mám záväzky voči svojmu klubu, povinnosť byť zdravotne fit. Chcem hrať hokej, lebo ma baví, a nie neustále počúvať, že som nevďačný, arogantný a odmietam reprezentovať Slovensko," dodáva Záborský.

Rodák z Trenčína nastúpil v slovenskej reprezentácii na 28 stretnutí, v ktorých strelil šesť gólov. V drese s dvojkrížom na prsiach debutoval 16. apríla 2010 proti Česku v Prostějove, hneď v prvom zápase sa presadil aj gólovo. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta 2013 v Helsinkách a zimných olympijských hrách 2014 v Soči. Na posledný duel nastúpil rovnako ako na prvý proti Česku vo februári 2014 v Soči v súboji o postup do olympijského štvrtťfinále. Záborský počas kariéry hral za Duklu Trenčín, Saginaw Spirit, Hartford, Charlotte, Dayton. Od roku 2009 pôsobí opäť v Európe, kde si obliekol dresy Ässätu Pori, Avangardu Omsk, Salavatu Julajev Ufa a teraz IFK Helsinki. V roku 2012 sa stal najlepším strelcom fínskej SM-Liigy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok