Nitra si doma poradila s Piešťanmi

TA3 TASR SITA
2.11.2014 21:01

Hokejistom úradujúceho slovenského vicemajstra HK Nitra sa až na tretí pokus podarilo v tejto sezóne naplno zabodovať s hráčmi ŠHK 37 Piešťany. Mužstvo spod Zobora vyhralo v nedeľňajšom zápase 20. kola Tipsport extraligy na domácom ľade nad "havranmi" 3:1, keď jeho góly dosiahli Lukáš Novák, Tomáš Nádašdi a Juraj Štefanka.

Nitra si doma poradila s Piešťanmi
TASR

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 12. L. Novák (Tománek, Stümpel), 25. Nádašdi (Tománek, L. Novák), 55. Štefanka (Nádašdi) - 37. Pašek (Románek, Haring). Rozhodovali: Baluška, Bundil - Junek, Šefčík, vylúčení: 4:6, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 2097 divákov

V prvej tretine videli diváci iba jeden gól. V 12. minúte po akcii prvého útoku domácich vystrelil Tománek z medzikružia, brankár hostí Šúrek vyrazil puk pred Lukáša Nováka a ten ho poslal do siete - 1:0.
Další gól prišiel v 5. minúte druhej tretiny opäť v réžii prvej päťky domácich, po prihrávke Tománka spoza brány presne vystrelil spomedzi kruhov obranca Tomáš Nádašdi a prekonal brankára hostí. V polovici stretnutia mal možnosť zvýšiť vedenie Nitry kanonier Tománek, ktorý bol v úniku faulovaný, no nariadené trestné strieľanie nepremenil.

V 37. minúte strelili hostia kontaktný gól, do brejku sa dostali Románek s Pašekom a posledný menovaný prekonal Lakosila - 2:1.

V tretej časti stretnutia mali Nitrania niekoľko výborných príležitostí na skorovanie nopodarilo sa to až Štefankovi až v 55. minúte. Pohybom oklamal brankára Piešťan Šúreka, spoza brány zasunul puk za jeho chrbát a spečatil tak na konečných 3:1.

Hlasy:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Očakávali sme, že to nebude ľahký zápas, čo sa aj potvrdilo. Prvú tretinu sme sa rozbiehali, v druhej sme zabrali a šli sme s jednogólovým náskokom do poslednej tretiny, kde sme dali tretí gól a vyhrali."

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Dobrou obranou sme chceli dnes bodovať, ale zostalo iba pri tom, čo sme si povedali v šatni. Prišla daľšia prehra, už šiesta v poradí. Chalanom musím aspoň poďakovať za bojovný výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok