Taliban prevzal zodpovednosť za krvavý útok na pakistansko-indických hraniciach

TA3 TASR
2.11.2014 17:35

Pakistanský Taliban sa prihlásil k samovražednému útoku v blízkosti hraníc s Indiou, ktorý si dnes vyžiadal najmenej 54 zabitých a vyše 100 zranených. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

"Preberáme zodpovednosť za samovražedný útok v Láhaure," vyhlásil popredný veliteľ pakistanského Talibanu Gilamn Mahsúd.

K akcii sa zároveň prihlásila aj talibanská frakcia Džamaatul Ahrar. Malo ísť o pomstu za pokračujúce operácie pakistanskej armády v nepokojných kmeňových regiónoch krajiny.

K útoku došlo počas pravidelného večerného aktu sťahovania pakistanskej štátnej vlajky pri hraničnom priechode Wagah. Ten sa nachádza na predmestí Láhauru, druhého najväčšieho mesta Pakistanu.

Do niekoľkotisícového davu účastníkov slávnostného aktu sa zamiešal tínedžer opásaný výbušninami, ktorý sa následne odpálil v blízkosti miestnej reštaurácie, len asi pol kilometra od indickej hranice.

Medzi mŕtvymi je aj desať žien, sedem detí, traja pakistanskí vojaci, ako aj osem členov jednej rodiny. Počet obetí ešte nemusí byť konečný, keďže viacerí z vyše 100 zranených sú v kritickom stave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok