Vigo vyhralo v Barcelone prvýkrát po 73 rokoch

SITA
2.11.2014 13:11

Futbalisti FC Barcelona nečakane prehrali v sobotňajšom stretnutí Primera División na vlastnom trávniku s Celtou Vigou 0:1. Katalánsky veľkoklub síce mal pred vlastnými fanúšikmi niekoľko výborných šancí, až štyrikrát jeho hráči trafili súperovu bránkovú konštrukciu, no neskórovali ani raz.

Vigo vyhralo v Barcelone prvýkrát po 73 rokoch
SITA/AP

Futbalisti Celty Vigo dali len jeden gól a na štadióne Camp Nou získali nečakane všetky tri body. O výhre hostí rozhodol v 55. min Joaquín Larrivey svojím siedmym presným zásahom v sezóne, keď mu pätičkou prihral za obranu Nolito. Vigo vyhralo v Barcelone po 73 rokoch. "Kontrolovali sme hru, ale nič sme z toho nevyťažili. Hráči ukázali dobrý výkon a možno si už vyčerpali streleckú smolu. Mali sme devätnásť šancí na skórovanie. Dnes sme si zaslúžili vyhrať, Celta však hrala veľmi dobre," hodnotil duel tréner Barcelony Luis Enrique.

FC Barcelona klesla v tabuľke až na tretiu pozíciu. Katalánci prvýkrát po sérii 56 ligových stretnutí odchádzali z trávnika Camp Nou bez streleného gólu. Naposledy sa strelecky nepresadili doma v októbri 2011 proti FC Sevilla. Tréner Barcelony Luis Enrique druhýkrát nasadil od prvej minúty útočné trio Luís Suárez, Neymar a Lionel Messi a jeho tím druhýkrát po minulotýždňovom neúspechu s Realom Madrid prehral. Nový kouč Celty Eduardo Berizzo nadviazal na Enriquého prácu s týmto mužstvom a na Camp Nou predvádzali hostia agresívnu hru. "Dnes som sa konečne cítil na trávniku dobre. Proti Realu to bolo v druhom polčase zlé, v katalánskom Superpohári proti Espanyolu sa to zlepšilo a dostal som sa do rytmu. Sme smutní, ale musíme dať hlavy hore. Sezóna sa ešte neskončila. Chcel by som požiadať fanúšikov, aby boli naďalej s nami. Určite sa výsledky zmenia," povedal pre BarcaTV Suárez, ktorý sa pred týždňom vrátil na ligové trávniky po dlhom dištanci za správanie sa počas majstrovstiev sveta v Brazílii.

Argentínskemu futbalistovi Lionelovi Messimu stále chýba jeden presný zásah k vyrovnaniu rekordu najlepšieho strelca histórie najvyššej španielskej súťaže Telma Zarru, ktorý sa tešil z 251 gólov v rokoch 1940 až 1950 v drese mužstva Athletic Bilbao. 

Výsledok: 
FC Barcelona - Celta Vigo 0:1 (0:0) 
Gól: 55. Larrivey

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok