Martin vyhral po 12. dueloch, Skalica prerušila sériu prehier v Žiline

TASR SITA TA3
31.10.2014 20:07

Hokejisti MHC Mountfield Martin sa po dvanástich zápasoch bez víťazstva opäť dočkali plného bodového zisku. V piatkovom súboji 19. kola Tipsport extraligy 2014/2015 zdolali na domácom ľade ŠHK 37 Piešťany 5:2 a pretrhli negatívnu série prehier.

MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Góly: 19. Markovič (Fujerík, Varga), 26. Varga (Markovič), 32. Markovič (Ďatelinka, Matejka), 46. Zucker (Važan, Kolena), 55. Jokeľ (Themár)  - 15. Rapáč (Rais, Mišura), 56. Kutálek (Klempa, Mišura). Rozhodovali: Müllner - Gajan, Smrek, vylúčení: 9:10 navyše Rapáč (Piešťa) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, zmeny: od 41. min Hluk a Valjent (Piešťany), 1500 divákov.

Piatkový duel bol súbojom tímov, ktorým sa nedarí a v prvej desaťminútovke to tak vyzeralo aj na ľade. Mužstvám viazla kombinácia, obe hrali na náhodu a takmer bez streľby na bránku. "Havrani" sa napriek tomu mohli ujať vedenia v 4. minúte. V oslabení ušiel Mišura, fauloval ho Kolba a rozhodca nariadil trestné strieľanie, ktoré napokon Čech zneškodnil.

Hostia boli pohyblivejší a rýchlejší. Skóre otvoril v 15. minúte Rapáč po kombinácii s Raisom a Mišurom. Mountfield mal trikrát výhodu presilovej hry, ale Exmartinčana Šúreka ani poriadne neohrozil. Ešteže má Martin Markoviča, ktorý sa v 19. minúte dokázal uvoľniť a vyrovnal. Vzápätí mohol výsledok otočiť Kolena, ale zblízka netrafil.

V 26. minúte podržal domácich Čech po šanci Rapáča. O chvíľu mali dobré príležitosti na druhej strane Jokeľ a Themár, no vyšli strelecky naprázdno. Všetko domácim vynahradil Varga ešte v tej istej minúte, keď za sedemnásť sekúnd využil výhodu o dvoch hráčov a Martin prvýkrát viedol - 2:1. Následne jeho hráči zvýšili obrátky, v 30. minúte z tutovky nemieril presne Važan, ale o dve minúty už kanonier Markovič osvedčil svoj čuch na góly a rozvlnil sieť za Šúrekom - 3:1.

V úvode tretieho dejstva mal dobrú príležitosť Rapáč, ale Čech bol pripravený. V 44. minúte však stálo pri ňom šťastie, keď Peško opečiatkoval žŕdku jeho bránky. Na druhej strane sa ocitol v dobrej pozícii Jokeľ, ale Šúrek bol na mieste. V 46. minúte sa presadil Zucker a Martin odskočil súperovi na tri góly. Zverenci trénera Töröka potom pridali aj piaty gól z hokejky Jokeľa päť minút pred sirénou. O minútu neskôr Kutálek vydareným blafákom uzavrel skóre zápasu.

Hlasy trénerov:
Jaroslav Török, tréner Martina: "Základ úspechu sme položili v druhej tretine, kde sme Piešťanom odskočili o dva góly. Som nesmierne šťastný a hrdý na naše mužstvo v tomto zápase. Každý hráč išiel na maximum a dal do hry srdce. Keby sme takto hrali každý duel, súperi by u nás nezískavali body tak ľahko. Mrzí ma, že po Galambošovi, ktorý má dvojnásobnú zlomeninu čeľuste, sa dnes zranili ďalší dvaja hráči Smrek a Zucker."


Jozef Križák, asistent trénera Piešťan: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, pretože obe mužstvá mali za sebou negatívnu sériu. Prvú tretinu sme celkove zvládli, škoda len, že v závere domáci vyrovnali na 1:1. V druhej tretine sme urobili dva zbytočné fauly, ktoré súper potrestal a dostal sa na koňa. Potom sme sa nedostali späť do zápas. Chýbal nám Pašek, ktorému sa na rannom rozkorčuľovaní obnovilo zranenie chrbta."

MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Hant Skalica 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Góly: 12. O. Rusnák (Bajaník), 22. J. Šimko (Š. Novotný), 60. Drábek (Bobček) - 1. Stloukal (Gründling, Krejčiřík), 28. Drtina (J. Jurík, Štumpf), 32. J. Jurík (P. Horváth), 51. Bezúch, 60. Stloukal (Vaškovič)
Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 1:2 oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Bednár, Gavalier, 998 divákov

Zostavy:
Žilina: Križan - Dresler, Krčula, Bajaník, S. Hudec, Bobček, Ďurkech, Bednár - Kanko, Kristek, Milan Procházka - Šimko, Š. Novotný, Jabrocký - Drevenák, O. Rusnák, Valášek - Schroner, Drábek, Kubiš - Haluza
Skalica: P. Romančík - Krejčiřík, Gründling, Drtina, P. Horváth, Mikéska, Pavešic, Kukliš - Vaškovič, Stloukal, Klímek - Bene, Méry, Chylo - J. Jurík, Štumpf, Bezúch - Rejžek, M. Romančík, J. Šimíček

Hokejisti Skalice ukončili sériu piatich prehier a v 19. kole Tipsport extraligy uspeli v súboji dvoch tímov z konca tabuľky v Žiline 5:3. Pred necelou tisíckou divákov rozhodli hostia o svojom víťazstve v druhej tretine, ktorú vyhrali 2:1. V záverečnej časti najprv Juraj Bezúch zvýšil vedenie Záhorákov na 3:1.

Potom síce 29 sekúnd pred naplnením 60. min znížil Jakub Drábek na 3:4, ale konečnú podobu výsledku dal sekundu pred koncom hosťujúci útočník Petr Stloukal. Skaličania napriek piatemu trojbodovému zápisu v sezóne zostali na poslednom mieste so štvorbodovým odstupom za Martinčanmi. Žilina nedosiahla tretie víťazstvo v sérii a na 8. mieste sa na ňu bodovo dotiahol Martin.

Hlasy trénerov:
Peter Mikula, tréner Žiliny: "Neviem si vysvetliť spôsob realizácie niektorých vecí, robili sme fatálne chyby. Ťažko k tomu povedať niečo viac. Ide o veci, ktoré sa nemôžu hráčom stávať. Možno sme zlyhali v koncentrácii, možno chýbala pokora. Pri všetkej úcte k súperovi, myslel som, že vyhráme. Asi nám chýbajú víťazné typy hráčov, nevedia si poradiť s vecami, ktoré robia hokej hokejom. Takto nemôžeme pristupovať k zápasom. Skutočne dnes mnohým veciam nerozumiem."

Štefan Mega, tréner Skalice: "My sme obligátne prišli s tým, že budeme poctivo brániť. Mali sme výborný úvod prvej tretiny, dostali sme sa do vedenia. Domácich sme prekvapili, dlhšie im trvalo dostať sa do zápasu. Musím pochváliť všetkých hráčov, ktorí veľmi dobre bojovali. Tieto body boli pre nás mimoriadne dôležité. Verím, že výkon zopakujeme a konečne vyhráme aj doma."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok