PR správa

Výstava v Galérii Gagarinka - Objavil som kód

PR
31.10.2014 11:42

Koncom októbra otvorili v Galéria Gagarinka za účasti niekoľkých desiatok hostí slávnostnou vernisážou výstavu s názvom Objavil som kód. Verejnosti je prístupná až do 30. novembra.

Výstava v Galérii Gagarinka - Objavil som kód

Diela umelca, dizajnéra a technologického inovátora Pavla Bradovku a jeho hostí: karikaturistu Jozefa Danglára Gertliho, vizuálneho umelca a dizajnéra profesora Stanislava Stankociho a všestranného umelca a maliara Laca Terena uviedla kurátorka výstavy Silvia Čuzyová. "V rámci série výstav Rožňavské radiály 2 sme tentokrát vyviezli z pomyselnej periférie do centra, aktuálnu tvorbu neprehliadnuteľnej osobnosti rožňavskej umeleckej scény Paľa Bradovku. Bratislavská odborná i laická verejnosť má príležitosť vidieť nielen unikátnu výstavu, ale na vernisáži mohla byť svedkom opätovného stretnutia jeho spolužiakov, priateľov a sympatizantov spomedzi umelcov, hercov, teoretikov a ďalších," povedala Čuzyová.

Pavol Bradovka je súputník a nezabudnuteľný spoločník celej generácie dnes už zrelých výtvarníkov. Dlhé roky tvorí v oblasti voľného umenia (maľba, plastika), interiérových a exteriérových realizácií a najmä originálneho autorského dizajnu. Žil a tvoril v zahraničí a následne sa vrátil do rodnej Rožňavy – Nadabuly, kde trochu v závetrí a mimo tepny hlavných kultúrno-spoločenských prevádzok, rozvíja svoju autentickú "Artificial nature". Technicky zdatný tvorca húževnato experimentuje a realizuje svoje dobrodružné vízie v rôznom materiáli. Aktuálne dominuje drevo. Technologickú funkčnosť kombinuje s precíznosťou spracovania a mimoriadnou estetickou pôsobivosťou.

V poradí už štvrtú výstavu v priestoroch novootvorenej Galérie Gagarinka spoluorganizuje OZ Babie leto. Je súčasťou projektu Rožnavské radiály 2, finančne podporená MK SR. Projekt ďalej podporujú: Banícke múzeum v Rožňave, Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave, OZ Mnémosyné, OZ Prvého mája, OZ Otvor dvor a mediálni partneri.

Názov výstavy: OBJAVIL SOM KÓD
Výstava prístupná pre verejnosť: 25. október - 30. november 2014
Miesto: Galéria Gagarinka, Gagrinova ul., Bratislava - Ružinov
Otváracie hodiny:
Streda – piatok: 16.00 – 18.00
Sobota – nedeľa: 13.00 – 18.00
www.galeria.gagarinka.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok