Kandidát na starostu chcel hlasy od Rómov za mäso

SITA
30.10.2014 16:35

Policajti z národnej protikorupčnej jednotky odhalili dva prípady volebnej korupcie, ktoré súvisia s nastávajúcimi komunálnymi voľbami. Novinárov o tom informoval riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Daniel Goga.

Kandidát na starostu chcel hlasy od Rómov za mäso
SITA

V prvom prípade kandidát na starostu obce Bystrany v okrese Spišská Nová Ves Štefan Z. minulý týždeň ponúkol podľa polície najmenej šiestim Rómom mäso doposiaľ neurčenej hodnoty za to, aby mu vo voľbách 15. novembra dali svoj hlas.

V druhom prípade obvinený Kristián S. prijal 1 500 eur za vybavenie aspoň 400 hlasov pre kandidáta na primátora Dunajskej Stredy. Najprv sa s kandidátom Pavlom S. dohodol cez telefón, že mu pomôže zohnať hlasy, ale s tým, že „bude musieť zainvestovať a nebude to zadarmo“. Tento týždeň v utorok sa v obci Michal na Ostrove osobne stretol s Pavlom S., potvrdil ponuku a vypýtal si od neho dvetisíc eur ako úplatok za zabezpečenie najmenej 400 voličských hlasov. Na druhý deň osobne prijal 1 500 eur, povedal Goga. Policajti využili v tomto prípade inštitút agenta-provokatéra. Obvineným hrozí päťročné väzenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok