PR správa

Aplikácia City Monitor od QBSW už aj pre Google Glass

PR
30.10.2014 12:02

Jedna z posledných noviniek na trhu informačno-komunikačných technológií, okuliare s označením Google Glass, boli predstavené v apríli minulého roku. Hoci ešte finálna verzia nie je na pultoch obchodov, svetoví ale aj slovenskí vývojári už pracujú na aplikáciách určených pre tieto "inteligentné okuliare".

Aplikácia City Monitor od QBSW už aj pre Google Glass

Moderné riešenie určené pre širokú verejnosť dostane priestor aj na medzinárodnom kongrese ITAPA v Bratislave.

"Sme skutočne radi, že prinášame túto technológiu na ITAPu ako prví. Je našim cieľom integrovať inovácie zo sveta technológií do spoločnosti tak, aby mali prínos pre čo najširšie publikum,” hovorí Martin Hrnko, generálny riaditeľ spoločnosti QBSW a.s., ktorá novinku predvedie na kongrese.

Možnosť vyskúšať si, čo dokáže technológia Google Glass v spojení so šikovnou aplikáciou, budú mať návštevníci kongresu ITAPA 2014, 11.-12. novembra v Bratislave. Konkrétne pôjde o aplikáciu City Monitor, ktorá už funguje na mobilných zariadeniach, optimalizovanú pre zariadenie Google Glass. V priestoroch Hotelu Crown Plaza si vyskúšajú mimikou, hlasom či dotykom nahlasovať podnetymagistrátu, respektíve správcovi verejného majetku.

V súčasnosti môžu už aplikáciu City Monitor plnohodnotne využívať na smartfónoch a databáza registruje už tisícky nahlásených nedostatkov samospráve od Bratislavy, cez Nitru až po Košice.Veľkému počtu nahlásených nedostatkov vo verejnom priestranstve nahráva jednoduché ovládanie. Stačí odfotiť smartfónom výtlk, nefunkčné osvetlenie či iný objekt, pridať popis a hlásenie putuje okamžite príslušnému magistrátu, ktorý môže ihneď problém riešiť.

Na medzinárodnom kongrese si prídu na svoje návštevníci so záujmom o najnovšie trendy a inovácie v oblasti informatizácie spoločnosti. Primárne je ITAPA určená zástupcom samosprávy, štátnej správy či akademickej obce, no zúčastniť sa po zakúpení lístka môžu aj osoby zo súkromného sektoru.

citymonitor-01.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok