Čižnár napriek sľubu do parlamentu neprišiel

SITA
28.10.2014 12:23

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár dnes neprišiel diskutovať do parlamentu o správe o činnosti prokuratúry za rok 2013, hoci sa na tom v piatok minulý týždeň dohodol s predsedom NR SR Pavlom Paškom.

Čižnár napriek sľubu do parlamentu neprišiel
SITA

Namiesto seba poslal prvého námestníka generálneho prokurátora Reného Vaneka.

Viacerí opoziční poslanci kritizovali Čižnárovu neúčasť v pléne. Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Zajac navrhol, aby v diskusii k prokuratúre pokračovali až za Čižnárovej účasti. Parlament však nebol uznášaniaschopný, takže v rokovaní sa pokračuje ďalej aj bez šéfa Generálnej prokuratúry SR.

"Toto je miera ignorácie, aká tu doteraz nebola. Predseda parlamentu Paška sa v piatok o 14:00 dohodol s generálnym prokurátorom, že sa môže pokračovať v utorok o 9:00 za jeho účasti. Teraz nepríde. O správe o generálnej prokuratúre rokujeme raz do roka," konštatoval nezaradený poslanec Daniel Lipšic. Zároveň upozornil, že o správe za rok 2013 poslanci rokujú koncom októbra 2014, podľa neho by sa o správe o činnosti prokuratúry malo diskutovať skôr.

Čižnár neúčasť v pléne odôvodnil zahraničnou služobnou cestou. Minulý piatok predstavil správu a začala sa diskusia. Keďže v nej nestihli vystúpiť všetci prihlásení poslanci, Paška sa v závere dňa pýtal Čižnára, kedy bude môcť prísť do parlamentu, aby správu prediskutovali za jeho účasti, spýtal sa ho aj na konkrétny termín - utorok o 9:00. Generálny prokurátor na súhlas prikývol, dnes však do NR SR nedorazil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok