Ronaldo vystriedal na tróne kráľa La Ligy Messiho

SITA
28.10.2014 10:20

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid sa stal prvýkrát víťazom ankety o najlepšieho futbalistu španielskej najvyššej súťaže.

Ronaldo vystriedal na tróne kráľa La Ligy Messiho
SITA/AP

Na tróne v ankete hráčov a trénerov vystriedal na tróne Lionela Messiho z FC Barcelona, ktorý vyhral prvých päť ročníkov. Cristiano Ronaldo si ocenenie vyslúžil za 31 gólov v 30 ligových zápasoch sezóny 2013/2014. "Chcem sa poďakovať spoluhráčom, Realu Madrid, rodine. Je to príjemná chvíľa v mojej kariére," uviedol Ronaldo, ktorého zároveň vyhlásili za najlepšieho útočníka sezóny. "Pre mňa je dôležité získať kolektívne ocenenia, ale mám rád aj osobné. Každý deň pracujem, trénujem, aby som bol úspešný," doplnil Ronaldo. Na ceremónii v Madride si prevzal aj ocenenie za najkrajší gól roka, dosiahol ho v 36. kole La Ligy proti Valencii.

Za najlepšieho trénera v španielskej La Lige vyhlásili Diega Simeoneho z majstrovského Atlética Madrid. "Chcem sa o túto cenu podeliť so všetkými mojimi zverencami. Bez nich by ju nebolo možné získať. Vďaka patrí Kokému, Gabimu, Mirandovi, Courtoisovi... a každému, kto sa príčinil o titul," povedal Diego Simeone. Najlepším brankárom sa stal Keylor Navas, ktorý v minulej sezóne chytal za Levante. V súčasnosti je už v Reale Madrid a jeho spoluhráči Sergio Ramos a Luka Modrič dostali v pondelok ocenenia pre najlepšieho obrancu a defenzívneho stredopoliara. Z ofenzívnych hráčov stredu poľa vyhral hlasovanie Andrés Iniesta z Barcelony. Najlepším africkým futbalistom v La Lige je Yacine Brahimi z Granady a juhoamerickým Carlos Bacca zo Sevilly. Cenu fair play dostal v minulosti hráč Sevilly a dnes Barcelony Ivan Rakitič.

V anketách hlasovali po traja zástupcovia kabín z každého klubu, pričom nemohli dať hlas svojim spoluhráčom. Informácie zverejnil goal.com.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok