Edmonton zdolal Montreal a vyhral štvrtý zápas po sebe

SITA, nhl.com
28.10.2014 07:32

Hokejisti Edmontonu s Martinom Marinčinom v zostave zvíťazili v pondelkovom stretnutí NHL 3:0 nad Montrealom a po tom, čo prehrali prvých päť stretnutí v rade, sa tešia zo štvrtého triumfu po sebe.

Edmonton zdolal Montreal a vyhral štvrtý zápas po sebe
SITA/AP

"Je to skvelý pocit. Myslím, že toto sú najlepšie chvíle počas môjho trojročného pôsobenia v Edmontone. Montreal má výborný tím a ťažko ho zdolať," tešil sa ruský útočník Nail Jakupov, ktorý strelil druhý gól domácich. Canadiens utrpeli prvú prehru po štyroch zápasoch. "Začali sme hrať až v tretej tretine a to je neskoro. Hrali sme len priemerne," hľadal príčinu prehry obranca P.K. Subban. Gólman Ben Scrivens vychytal siedmy shutout v kariére v NHL, slovenský obranca Marinčin odohral 17:45 min a pripísal si plusový bod a dve trestné minúty.

Pri triumfe 5:4 nad Minnesotou strelili hráči New Yorku Rangers všetkých päť gólov v tretej tretine. Pre domácich sa duel nevyvíjal vôbec dobre. V priebehu prvých dvoch tretín stratili po hrubých fauloch vylúčených Chrisa Kreidera a Johna Moora a prehrávali 0:3 i 2:4. Navyše stáli proti brankárovi Darcymu Kuemperovi, ktorý v tejto sezóne ešte nedostal v jednom zápase viac ako dva góly. Rangers ho však napokon z len 20 striel prekonali päťkrát. "Bol to pekne šialený zápas s dobrým koncom pre nás," povedal kapitán New Yorku Rangers Ryan McDonagh. Svoj deviaty presný zásah v sezóne dosiahol Rick Nash, čím sa vyrovnal Coreymu Perrymu z Anaheimu na čele tabuľky kanonierov. Svoj premiérový gól NHL strelil Anthony DuClair. 

Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
New York Rangers - Minnesota 5:4 (0:0, 0:3, 5:1)
Góly: 43. Klein (Zuccarello, Rick Nash), 45. Rick Nash (Hunwick, Brassard), 48. Brassard (Hagelin, Zuccarello), 57. DuClair (Hunwick, Klein), 57. Zuccarello (Brassard, McDonagh) - 26. Prosser (Fontaine, M. Cooke), 27. M. Cooke (Fontaine, R. Carter), 36. Pominville (Mikael Granlund, Scandella), 46. Zucker (Niederreiter, R. Suter) 

Edmonton - Montreal 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 20. Pouliot (Arcobello), 27. Jakupov (Pouliot, Fayne), 58. Hall (Nugent-Hopkins, Joensuu) 
Martin Marinčin (Edmonton) 1 strela, 2 tr. minúty, odohral 17:45 min

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok