Kiska sa chce s europoslancami stretávať pravidelne

SITA
27.10.2014 15:04

Prezident Andrej Kiska dnes prijal skupinu jedenástich slovenských europoslancov, do Prezidentského paláca neprišiel len Boris Zala a Monika Smolková (obaja Smer-SD).

Kiska sa chce s europoslancami stretávať pravidelne
SITA

Kiska, ktorý bol iniciátorom stretnutia, chce v tradícii pokračovať a s našimi europoslancami sa chce vidieť vždy aspoň jedenkrát do roka.

"Toto prvé stretnutie bolo také poznávacie. Ja sa s ním síce už poznám niekoľko rokov, ale nie všetci. Pán prezident prejavil zámer stretnúť sa s poslancami raz do roka, toto sa dá len privítať. Myslím, že ten vzťah bude ďaleko lepší ako k predošlému prezidentovi," povedal europoslanec Richard Sulík (SaS). Rozhovor s hlavou štátu pozitívne hodnotí Eduard Kukan (SDKÚ-DS). S Kiskom podľa neho hovorili najmä o nízkej volebnej účasti vo voľbách do Európskeho parlamentu, ale aj o blížiacom sa predsedníctve Slovenska v EÚ. "Myslím, že všetci majú záujem pokračovať v tomto dialógu," dodal Kukan. Podľa Józsefa Nagya (Most-Híd) treba vyzdvihnúť, že prezident ako najvyšší ústavný činiteľ sa o témy EÚ zaujíma. "Celá téma bola o tom, prečo bola taká nízka účasť v eurovoľbách a čo by pre to mohol urobiť prezident. Ja si myslím, že ako nadstranícka postava bez politickej zaujatosti by mohol prepojiť Slovensko a EÚ ako vnútropolitickú tému, aby sme nevnímali EÚ ako niečo, čo sa deje za našimi hranicami," myslí si Nagy. Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) doplnil, že prezident ich vyzval, aby sa na neho obrátili vždy, keď to budú potrebovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok