Chelsea je aj po deviatom kole na čele Premier League bez prehry

TASR
26.10.2014 22:47

Zverencov Joseho Mourinha nedokázal na Old Traforde zdolať ani rekordný anglický majster Manchester United, ktorý naopak v závere zachraňoval aspoň bod.

Chelsea je aj po deviatom kole na čele Premier League bez prehry
SITA/AP

Futbalisti Chelsea Londýn remizovali v šlágri 9. kola Premier League na trávniku Manchestru United 1:1. Hostí poslal do vedenia vo svojom 350. zápase v drese "The Blues" v po zmene strán Didier Drogba, bod pre United ratoval v 95. minúte Robin van Persie. Londýnčania majú na čele tabuľky štvorbodový náskok pred druhým Southamptonom, "červení diabli" sú po nedeli na 8. priečke.

Na Old Trafforde začali oba tímy vcelku opatrne, a hoci boli domáci v zakončení nebezpečnejší, Courtoisa neprekonali. Dvakrát sa to nepodarilo Van Persiemu, raz ťahal za kratší koniec z minisúboja s brankárom Chelsea aj Fellaini. V závere prvého dejstva dal o sebe vedieť aj Drogba, dobrým reflexom sa proti jeho prízemnej strele prezentoval De Gea.
Kanonierovi z Pobrežia Slonoviny to však vyšlo v 54. minúte. Gólovému momentu predchádzal ďalší úspešný zákrok De Geu, no na následnú presnú hlavičku Drogbu z rohu bol už prikrátky. V závere sa "červení diabli" snažili o vyrovnanie, ale Van Persie napálil v dobrej príležitosti len do Courtoisa. V 94. minúte opustil ihrisko po druhej žltej karte a následnej červenej Ivanovič a domáci z následného rohu predsa len vyrovnali. Fellainiho hlavičku vyrazil Courtois len pred Van Persieho, ktorý gólovou dorážkou zaradil pre United cenný bod.

Futbalisti Tottenhamu Hotspur prehrali na domácom trávniku s Newcastle United 1:2. Pripísali si už štvrtú prehru v sezóne a v tabuľke im patrí až 11. priečka. Domácich "kohútov" poslal do vedenia v 18. minúte Emmanuel Adebayor, no hostia sa po zmene strán postarali o dokonalý obrat. Už v 46. minúte vyrovnal Sammy Ameobi a o dvanásť minút neskôr zariadil tiumf "strák" Ayoze Perez.

Nováčik Burnley doma prehral s Evertonom 1:3, dva góly hostí dal kamerunský veterán Samuel Eto'o. Burnley je stále predposledné a v tejto sezóne v lige ešte ani raz v deviatich zápasoch nezvíťazilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok