Trenčín vyhral v Martine po samostatných nájazdoch

TA3 TASR SITA
26.10.2014 20:54

Až samostatné nájazdy rozhodli o osude stretnutia hokejistov Martina s Duklou Trenčín v 17. kole Tipsport extraligy. Domáci Martin dvakrát viedol, no odpoveď Trenčanov bola vždy okamžitá.

Trenčín vyhral v Martine po samostatných nájazdoch
SITA

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 2:3 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 4. Galamboš (Varga. Markovič), 28. Zucker (Kolena, Klíma) - 4. Petrovický (Bokroš, Šišovský), 29. Bokroš (Hlinka), rozhodujúci nájazd Mikula. Rozhodovali: Jonák - M. Smrek, Gajan, vylúčení 4:7, navyše Zucker 10 min za nešportové správanie, Rusina 5+10+DKZ údery - Šišovský 5+DKZ za údery, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, 1500 divákov.

Stretnutie pred televíznymi kamerami začali lepšie domáci. Už v úvode vyskúšal Themár Konráda. Skóre sa prvýkrát menilo v 4. min, keď po vydarenej presilovke strelil vedúci gól Martina Galamboš. O 34 sekúnd však už bolo vyrovnané, keď zblízka poslal puk za chrbát Čecha skúsený Petrovický, ktorý sa najlepšie zorientoval pred martinskou bránkou. V ďalšom priebehu prvej tretiny mali prevahu domáci, ale v koncovke sa stále trápili. V 12. min stálo pri trenčianskom gólmanovi šťastie, keď Markovič trafil žŕdku Konrádovej bránky. Martin bol lepší, ale Trenčania sa dokázali ubrániť.

V druhej tretine hostia pridali, obe mužstvá príkladne bojovali a tak sa bolo na čo pozerať. V 21. min sa ocitol sám pred Čechom Gašparovič, ale gólman Martina sa nenechal prekvapiť. Potom mal viac z hry Trenčín, ale strelecky sa nepresadil. A tak sa tešili domáci, keď po peknej kombinácii Lukáša Klímu s Kolenom presne namieril Zucker. Domáci vzápätí akoby zabudli brániť a tak o 77 sekúnd Bokroš vyrovnal na 2:2. V 33. min mohli hostia otočiť výsledok, keď v presilovke po strele Novajovského puk po teči Petrovického skončil na žŕdke Čechovej bránky.

Na začiatku tretej tretiny unikol Gašparovič, ale samostatný nájazd nezvládol. Potom priniesla vzruch bitka Rusinu so Šišovským, po ktorej obaja inkasovali vyššie tresty. Bojovalo sa o každý puk, hostia boli nebezpečnejší. V 53. min v súboji Komínka s Čechom bol úspešnejší martinský brankár. V závere tretej tretiny domáci hráči "odpadli" a potom to bol súboj brankára Čecha s útočníkmi Dukly. V 56. min si poradil s tutovkou Stantiena, v 57. min zachránil po šanci Fila a v 59. min na ňom vo veľkej šanci stroskotal Gašparovič. Gól tak už nepadol, prišlo na rad predĺženie.

Aj v ňom boli hostia lepší, ale strelecky sa nepresadili. V samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve Trenčína Mikula v piatej sérii.

Hlasy:

Jaroslav Török, tréner Martina: "Nastúpili sme bez troch štandardných obrancov, ktorí nám veľmi chýbali a záver sme dohrávali len s dvoma obranami. Videli sme bojovné a takticky vedené stretnutie. Myslím si, že remíza v riadnom hracom čase je spravodlivá. Napriek tomu, že sme prehrali v samostatných nájazdoch, chlapcom musím poďakovať za predvedený výkon. Veľmi nás mrzí zranenie Galamboša, ktorý má zlomenú čeľusť."

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Prišli sme hrať zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa na brejky a presilovky. Začiatok zápasu nám síce ušiel, ale od 10. minúty sme sa zlepšili, hrali sme dobre, obetavo, ale doplácame na nepremenené šance. Aj keď sme mali v záverečnej desaťminútovke štyri tutovky, nakoniec sme s predvedenou hrou i dvoma bodmi spokojní."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok