Ivanovičová stratila s Halepovou set, do semifinále aj Serena

TASR TA3
24.10.2014 22:34

Ruská tenistka Maria Šarapovová zvíťazila v prvom piatkovom zápase na MS WTA Tour v Singapure nad Poľkou Agnieszkou Radwaňskou po bitke v troch setoch 7:5, 6:7 (4) a 6:2 v bielej skupine.

Ivanovičová stratila s Halepovou set, do semifinále aj Serena
SITA/AP

Pre dvojku turnaja je to na koncoročnom šampionáte prvá výhra, keď predtým nestačila na Češku Petru Kvitovú ani na Dánku Carolinu Wozniacku. Výsledok stretnutia určil, že istotu postupu do semifinále získala Wozniacka.

V elitnom kvartete sú aj Rumunka Simona Halepová a práve Radwaňská, ktorú tam posunula výhra Dánky nad Češkou Petrou Kvitovou 6:2 a 6:3. Štvoricu doplnila Serena Willamsová, ktorej Halepová pomohla ziskom setu v súboji s Anou Ivanovičovou. Tej na postup nestačil ani triumf 7:6 (7), 3:6, 6:3. V sobotňajśom semifinále tak na seba narazia Wozniacka so S. Williamsovou a Halepová proti A. Radwaňskej.

Dvadsaťsedemročná Šarapovová stratila šancu postúpiť do semifinále, vyhrať turnaj a získať na konci roka post svetovej jednotky. Ten tak obháji Američanka
Serena Williamsová. Ruska potrebovala zápas vyhrať 2:0 na sety. V prvom zvíťazila 7:5 a v druhom viedla 5:1, pričom mala v ďalšom priebehu aj mečbaly. Skolabovala však a druhý set stratila v tajbrejku. V treťom však našla ešte sily a po vyše troch hodinách napokon slávila výhru.

"Je to dobrý pocit, že som konečne na turnaji v Singapure vyhrala. Veľmi som to dnes chcela, najmä potom, ako to bolo v druhom sete zložité. Vždy sme mali s Agnieszkou tesné zápasy a dnes medzi nami tiež neboli veľké rozdiely. Musela som sa vzchopiť a vrátiť k pôvodnej hre. Vracala mi veľmi veľa úderov a ja som sa pričasto ponáhľala. No na konci som bola schopná zvíťaziť a mám z toho veľkú radosť,"
povedala tesne po súboji ešte v rozhovore na kurte Šarapovová.


V druhom stretnutí skupiny proti sebe nastúpili Wozniacka a Kvitová, česká tenistka potrebovala na postup medzi elitné kvarteto akúkoľvek výhru. Keďže ale podľahla 2:6 a 3:6, na turnaji skončila. Do semifinále ide Radwaňská. Dánka potvrdila dobrú formu a získala tretiu výhru. Hoci jej Češka na začiatkoch setov vzala podanie, Wozniacka nespanikárila a hrala svoju hru. V deviatom vzájomnom súboji sa piatykrát radovala Dánka.


Práve presvedčivý triumf Wozniackej zabezpečil Radwaňskej postup. Ešte pred druhým piatkovým zápasom na seba obe hráčky narazili v tuneli a Poľka pripomenula svojej kamarátke, že by potrebovala jej víťazstvo. "Keď sme sa uvideli, povedala mi len: 'Viem, viem'. Podarilo sa to, teraz pôjdeme spolu nakupovať, platí sa však mojou kreditnou kartou," povedala Radwaňská. Wozniacka ku kamarátskej dohode dodala: "Dúfam, že dodrží sľub. Viem, čo si kúpim, sľúbila mi kabelku."


V červenej skupine potrebovala Ivanovičová v záverečnom stretnutí vyhrať nad Halepovou 2:0 na sety, ale nepodarilo sa jej to. Prvý set síce získala v tajbrejku, v druhom ale prehrala 3:6 a na diaľku sa tak tešila S. Williamsová. Srbke na semifinálovú miestenku nestačila ani výhra 6:3 nad Halepovou v rozhodujúcom dejstve.


biela skupina:
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Agnieszka Radwaňská (6-Poľ.) 7:5, 6:7 (4), 6:2, Caroline Wozniacka (8-Dán.) - Petra Kvitová (3-ČR) 6:2, 6:3
tabuľka:
1. Caroline Wozniacka  3 3 0 6:1 6*
2. Agnieszka Radwaňská 3 1 2 3:4 2*
3. Maria Šarapovová    3 1 2 3:5 2
4. Petra Kvitová       3 1 2 2:4 2
* postup do semifinále

červená skupina:
Ana Ivanovičová (7-Srb.) - Simona Halepová (4-Rum.) 7:6 (7), 3:6, 6:3
tabuľka:
1. Simona Halepová      3 2 1 5:2 4*
2. Serena Williamsová   3 2 1 4:2 4*
3. Ana Ivanovičová      3 2 1 4:3 4
4. Eugenie Bouchardová  3 0 3 0:6 0

semifinále - sobota:
Wozniacka - S. Williamsová, Halepová - A. Radwaňská

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok