Contador potvrdil, že chce uspieť na Gire aj Tour

SITA
22.10.2014 16:06

Alberto Contador zopakoval, že v budúcom roku sa pokúsi uspieť na oboch najväčších etapových pretekoch v cyklistickom svete, čiže Tour de France aj Giro d´Italia.

Contador potvrdil, že chce uspieť na Gire aj Tour
SITA/AP

Tridsaťjedenročný španielsky jazdec s prezývkou "El Pistolero" chýbal na stredajšej parížskej prezentácii trasy budúcoročnej Tour. Vo svojom stanovisku pre médiá však nepriamo uviedol, že čím náročnejšie preteky, tým lepšie preňho.

"Tour bude tvrdšia ako tento rok. Bude si odo mňa vyžadovať dobrú regeneráciu po Gire. Budem sa snažiť dôkladne pripraviť a nič nepodceniť,“ vyhlásil Contador, ktorý má na konte 6 triumfov na pretekoch z najvyššej kategórie Grand Tour. Contador bude v sezóne 2015 tímovým kolegom Slováka Petra Sagana. Ten bude od nového roku rovnako členom tímu ruského miliardára Olega Tiňkova.

Contadorov aj budúci Saganov šéf v tíme Tinkoff-Saxo, Dán Bjarne Riis, povedal, že preteky s prevahou kopcovitého terénu nad rovinami budú Španielovi sedieť.

"Bude to náročná, ale veľkolepá Tour," cituje Riisa server cyclingnews.com. "Už prvé kratšie kopce v Belgicku a severnom Francúzsku budú veľmi dôležité. Aj prvý týždeň bude veľmi náročný a stresujúci. Potom prídu na rad Pyreneje a Alpy s viacerými horskými dojazdmi. Čím viac náročných horských etáp, tým to bude príťažlivejšie pre divákov. Presne takú Tour potrebujeme," myslí si 50-ročný Riis, ktorý v roku 1996 najslávnejšie preteky vyhral.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok