Serena Williamsová i Halepová triumfovali v dvoch setoch

TASR TA3
20.10.2014 21:09

Americká tenistka Serena Williamsová úspešne vykročila za víťazným hetrikom na MS WTA Tour. V úvodnom zápasy ženského Masters v Singapure zdolala v červenej skupine ako nasadená jednotka turnajovú sedmičku Srbku Anu Ivanovičovú za 78 minút v dvoch setoch 6:4, 6:4. Iba dva sety potrebovala v tej istej skupine na triumf aj Rumunka Simona Halepová, ktorá si s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou poradila 6:2 a 6:3.

Serena Williamsová i Halepová triumfovali v dvoch setoch
SITA/AP

Prechádzajúce dva tituly získala Serena Williamsová na koncoročnom vrchole sezóny v Istanbule. Mladšej zo sestier Williamsových vyšiel úvod zápasu s Ivanovičovou a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1. Srbka síce následne vyrovnala na 4:4, no koncovka prvého setu patrila Serene Williamsovej. Aj o osude druhého dejstva rozhodol brejk Američanky v desiatom geme.

"Z úspešného vstupe do turnaja mám veľkú radosť, práve pre takéto zápasy hrám tenis. Chcem sa poďakovať singapurským fanúšikom za podporu, boli skvelí. Ana hrala veľmi dobre a pri jej stopbaloch som musela poriadne zabojovať. Toľko som sa po víťazných fiftínoch povzbudzovala, až som takmer prišla o hlasivky," povedala obhajkyňa titulu v prvom interview priamo na kurte.

Halepová zdolala Bouchardovú bez väčších problémov v súboji debutantiek na MS za 70 minút. Svoju dominanciu potvrdila finalistka Roland Garros už expresným úvodom, keď sa v prvom dejstve ujala vedenia 4:0 a za 33 minút potom premenila hneď prvý setbal. V druhom sete otočila favoritka z 0:1 na 3:1 a náskok si už nenechala vziať, keď jej súperka ukončila zápas dvojchybou.


"Hrala som dnes naozaj veľmi dobre a som šťastná, že som opäť našla svoj rytmus. Počas celého zápasu som bola agresívna a ťažila z množstva víťazných úderov. Moja súperka je ale už vo veľmi mladom veku skvelou hráčkou a má pred sebou veľkú budúcnosť," uviedla Halepová, ktorá mala na konte iba 11 nevynútených chýb v porovnaní s tridsiatimi zo strany Bouchardovej.


červená skupina:
Serena Williamsová (1-USA) - Ana Ivanovičová (7-Srb.) 6:4, 6:4
Simona Halepová (4-Rum.) - Eugenie Bouchardová (5-Kan.) 6:2, 6:3

tabuľka:

1. Halepová        1   2:0   1:0
1. S. Williamsová  1   2:0   1:0
3. Ivanovičová     1   0:2   0:1
3. Bouchardová     1   0:2   0:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok