Rusko poprelo haváriu svojho plavidla v blízkosti pobrežia Švédska

TASR
19.10.2014 10:07

Ruské ministerstvo obrany dnes informovalo, že na žiadnej z ponoriek ani lodí vo výzbroji ruského vojenského námorníctva nedošlo k havárii ani k žiadnej neštandardnej situácii, uviedla dnes agentúra TASS.

Rusko poprelo haváriu svojho plavidla v blízkosti pobrežia Švédska
wiki

Ministerstvo tak reagovalo na správy západných médií, najmä švédskych, ktoré v noci nadnes informovali, že švédska armáda pátra vo svojich výsostných vodách po zahraničnom plavidle. Do akcie sú zapojené aj vrtuľníky a člny, informovala dnes agentúra DPA.

Podľa hovorcu švédskej armády sa pátranie začalo v piatok a sústreďuje sa na oblasť pri pobreží v blízkosti Štokholmu. Hovorca nepotvrdil, ale ani nevyvrátil špekulácie médií, že sa pátra po poškodenej ruskej ponorke.

Švédsky denník Svenska Dagbladet uviedol, že armáda detekovala podmorské plavidlo v piatok a vzápätí sa začala záchranná operácia.

Denník ďalej spresnil, že armáda už vo štvrtok zachytila núdzové volanie v ruštine, ktoré bolo určené pre námornú základňu v Kaliningrade na pobreží Baltického mora. Vysielalo sa z oblasti Kanholmsfjärden na špeciálnej frekvencii používanej Ruskom v prípade mimoriadnych situácií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok