Šláger 14. kola v Žiline s remízovým koncom

TA3 TASR SITA
18.10.2014 22:37

Futbalisti Žiliny síce natiahli vo Fortuna lige sériu bez prehry na osem stretnutí, ale premiérovo v tejto sezóne najvyššej slovenskej súťaže zaváhali na domácom trávniku. V sobotňajšom šlágri 14. kola sa hráči MŠK rozišli s FK Senica zmierlivo 1:1.

Šláger 14. kola v Žiline s remízovým koncom
TASR

MŠK Žilina - FK Senica 1:1 (0:1)

Góly: 55. Škvarka - 36. Kalabiška. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Pečovský - Chvátal, 1891 divákov
Zostavy a striedania:

Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček (85. Králik), Škriniar, Letič - Pečovský - Káčer (77. Čmelík), Škvarka, Mihalík - Jelič, William

Senica: Šulla - Chvátal, P. Pavlík, Pillár, R. Mazáň - Hušek, Kóňa - Hlohovský, Piroska, Kalabiška – Mukendi (57. Opiela)

Žilina v tejto sezóne doma nestratila ani bod a aktívne začala aj proti Senici. Hneď v úvode hlavičkoval Mihalík z päťky tesne vedľa pravej žrde. V 11. minúte najskôr strelu Škvarku z 18 metrov zrazili hostia na roh, následne po centri Mabouku namieril Piaček hlavou nad brvno. Žilinčania veľmi dobre kombinovali, držali loptu na svojich kopačkách a nepúšťali súpera z jeho vlastnej polovice. Senica mala jedinú možnosť hroziť z krídelných priestorov alebo zo štandardných situácií. Práve po rohu sa dostal do zakončenia Pavlík, ale trafil iba do rúk Volešáka. Domáci aj naďalej hrali v ofenzíve veľmi dobre, neustále tlačili, zlyhávali však v rozhodujúcej fáze. Na Šullu nevyzreli Káčer a o chvíľu ani Škvarka, ktorý dobre strieľal k ľavej žrdi. V 36. minúte dokonale platilo pravidlo nedáš-dostaneš, Chvátal ideálne prenikol po pravej strane, jeho prihrávka prešla až na vzdialenejšiu žrď ku Kalabiškovi, ktorý nemal problém doklepnúť loptu do siete. Žilina sa snažila ešte do polčasu kontrovať, ale Šulla výborne zakročil proti streleckým pokusom Škvarku, Jeliča i Williama.

Aj do druhého polčasu vstúpili domáci lepšie. V 54. minúte ešte Škvarkovu strelu do pravého horného rohu Šulla fantasticky vytlačil nad bránu, ale už o minútu ten istý hráč senického brankára prekvapil, keď jeho centrovaná lopta z ľavej strany skončila až v sieti - 1:1. Domáci mali prevahu aj v ďalšom priebehu zápasu, ale svoje veľké šance často zakončovali nepresne. V 69. minúte v čistej šanci prestrelil z hranice malého vápna Káčer, o pár sekúnd neskôr po Mihalíkovej prihrávke poslal Jelič loptu z prvej len tesne vedľa ľavej žrde. V záverečnej desaťminútovke sa Seničania iba bránili na vlastnej polovici a do ofenzívy vôbec nevyrážali. Aktívny Jelič v 78. minúte prestrelil, následne tvrdú strelu Jaroslava Mihalíka Šulla vyrazil. Žilina tak aj napriek celozápasovej prevahe doma prvýkrát stratila body, so Senicou remizovala 1:1.

Hlasy:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Dnes to bol jeden z našich najlepších výkonov. Skúsený súper hral hlavne v druhom polčase vo výraznom obrannom bloku, napriek tomu sme ho dokázali prehrať. Herne sme dominovali, vytvorili sme si veľké množstvo šancí. Bohužiaľ, nepremenili sme ich. Z tohto pohľadu som sklamaný, ale verím, že to, čo sme stratili doma, si zoberieme v nasledujúcom zápase."

Pavel Hapal, tréner Senice: "Dnes sme boli slabším mužstvom. Žilina si vypracovala veľa šancí, podržal nás skvelý brankár Šulla, ktorý chytá v poslednej dobe výborne. Potvrdilo sa, že nie vždy dokáže vyhrať lepšie mužstvo. Niekedy uspeje aj ten, kto pracuje kompaktne v defenzíve, o čo sme sa najmä v druhom polčase snažili my. Za to sme boli odmenení bodom. Som spokojný, pretože sme neboli lepší."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok