Šláger kola Slovan - Trnava odložili

SITA TA3
17.10.2014 16:28

Tradičné derby a súboj dvoch odvekých ligových rivalov vo futbale Slovana Bratislava a trnavského Spartaka sa nebude hrať v nedeľu 19. októbra pre ochorenie v tíme "andelov".

Duel 14. kola sa mal uskutočniť na Pasienkoch s úvodným výkopom o 19.00 h.

"Únia ligových klubov, ako riadiaci orgán Fortuna ligy, dostala v piatok potvrdenie zo strany Spartaka Trnava o tom, že v priebehu týždňa boli u šiestich jeho hráčov zistené príznaky akútneho ochorenia, pričom ďalší štyria futbalisti s masérom mali naň vo štvrtok podozrenie. Išlo o oficiálne rozhodnutie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Na základe týchto skutočností zaslalo vedenie trnavského klubu na Úniu ligových klubov žiadosť o preloženie jeho zápasu so Slovanom, ktorý sa mal odohrať v rámci 14. kola v nedeľu o 19.00 h na bratislavských Pasienkoch. Tej bolo vyhovené. Náhradný termín zatiaľ nie je známy, no Únia ligových klubov spoločne so zástupcami oboch klubov majú snahu, aby sa tento zápas odohral do konca jesennej časti aktuálnej sezóny," uviedol v tlačovej správe výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Oficiálny web Trnavčanov pripojil menoslov chorých hráčov. "V stredu predpoludním hlásili zdravotné problémy futbalisti andelov Tóth, Mikovič, Janečka, Greššák, Strapák a Bališ. Preto ani necestovali na pohárový duel do Trenčianskych Teplíc. Symptómy mali všetci spoločné - hnačky a zvýšená teplota. Vo štvrtok pribudli na zoznam chorých z rovnakých dôvodov Siva, Bortel, Čonka a masér Prelovský. Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave následne urobil hráčom testy, pričom zistil, že sa medzi nimi prenáša tzv. rotavírus. Nakoľko ide o infekčné ochorenie a môže sa šíriť ďalej, nariadil úrad spomínaným futbalistom Spartaka od 17. októbra domácu karanténu a vydal rozhodnutie, podľa ktorého sa nesmú zúčastniť ani na nedeľnom zápase," uvádza sa na www.spartak.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok