Hráči Slov-Maticu späť v reprezentácii, nastúpia proti Ukrajine

TASR
17.10.2014 13:59

Slovenská futsalová reprezentácia odohrá 27. a 28. októbra v Humennom dva prípravné zápasy s Ukrajinou (oba so začiatkom o 19.00 h). Tvorbe nominácie predchádzalo stretnutie zástupcov Slovenského futbalového zväzu (Kliment, Greguš, Čurný), Slovenského futsalu (Dobšovič, Škorec) a zástupcov hráčov klubu Slov-matic FOFO Bratislava (Mikita, Kozár).

Hráči Slov-Maticu späť v reprezentácii, nastúpia proti Ukrajine
SITA

Hráči úradujúceho slovenského majstra prehodnotili svoje rozhodnutie z augusta 2014 a sú pripravení reprezentovať SR, španielsky kormidelník Marcos Angulo tak s nimi môže počítať už v dvojzápase s Ukrajinou.

Slovensko duelom s Ukrajinou začína dlhodobú prípravu na hlavné kolo kvalifikácie EURO 2016. V ňom budú jeho súpermi Chorvátsko, Turecko a víťaz F-skupiny predkola, ktorý vzíde z kvarteta Izrael, Arménsko, Švédsko a Škótsko.

Slováci sa predstavia v 6. skupine, ktorej organizátorom bude v marci budúceho roka Chorvátsko a dejiskom súbojov by mala byť hala v Dubrovníku. S Chorvátmi malo Slovensko naposledy do činenia vlani v septembri v baráži ME. Doma v bratislavskej HANT Aréne podľahlo 1:3, v odvete v Dubrovníku 0:4 a na svoj prvý veľký šampionát nepostúpilo.

Zápasy predkola kvalifikácie sú na programe 13.-18. januára 2015 a zo šiestich skupín postúpia ďalej len ich víťazi plus jeden najlepší z 2. miesta. Hlavné kolo bude prebiehať 17.-22. marca 2015. Na šampionát priamo postúpia len víťazi skupín hlavného kola, sedem tímov z druhých miest a jeden najlepší z tretieho zabojujú o ďalšie štyri miestenky v dvojzápasovom play off, ktoré je na programe 15.-22. septembra 2015.

Nominácia SR na prípravné zápasy s Ukrajinou (zdroj: www.futsalslovakia.sk):

brankári: Mário Gašparovič (Slov-matic Bratislava), Dalibor Repa (Across Pinerola Bratislava)


hráči: Marek Bahna (Slov-matic Bratislava), Anton Brunovský (Slov-matic Bratislava), Martin Doša (Sparta Praha), Tomáš Drahovský (Slov-matic Bratislava), Matúš Kyjovský (Slov-matic Bratislava), Peter Kozár (Slov-matic Bratislava), Vladimír Papajčík (ŠK Makroteam Žilina), Dušan Rafaj (Slov-matic Bratislava), Martin Rejžek (Slov-matic Bratislava), Gabriel Rick (Slov-matic Bratislava), Juraj Višváder (FTVŠ UK Bratislava), Martin Zdráhal (Across Pinerola Bratislava)


náhradníci:

brankár: Richard Obermann (Slov-matic Bratislava)
hráči: Samo Marušinec (Across Pinerola Bratislava), Marek Mikulišin (Across Pinerola Bratislava), Marek Paštrnák (Across Pinerola Bratislava)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok