Putin hodnotí stretnutie s Porošenkom ako pozitívne

TA3 SITA
17.10.2014 09:17

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok zhodnotil ako "pozitívne" najnovšie stretnutie s ukrajinským náprotivkom Petrom Porošenkom a lídrami EÚ popri azijsko-európskom summite v Miláne, hoci nič nenasvedčuje tomu, že by dosiahli prelom v riešení ukrajinskej krízy.

Putin hodnotí stretnutie s Porošenkom ako pozitívne
SITA

Putin a Porošenko si podali ruky krátko pred spoločným rokovaním s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, britským premiérom Davidom Cameronom a predsedom Európskej komisie Josém Manuelom Barrosom. Ruský líder ešte počas noci absolvoval takmer dvaapolhodinový rozhovor s Merkelovou, pričom podľa ruskej vlády obaja "pokračovali vo vyjadrovaní vážnych rozdielov v pohľadoch na zdroje ukrajinského vnútorného konfliktu". Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov medzitým vyhlásil, že Putinove rokovania v Miláne sú "naozaj zložité, plné nedorozumení a nezhôd, napriek tomu však pokračujú a beží výmena názorov".

"Bolo to dobré, bolo to pozitívne," povedal usmievajúci sa Putin pred novinármi v Miláne, kde sa zúčastňuje na summite Stretnutia Ázia-Európa (ASEM). Taliansky premiér Matteo Renzi, ktorý je hostiteľom podujatia, na margo rokovaní s ruským lídrom povedal, že bol dosiahnutý určitý pokrok, zostáva však "mnoho rozporov". Rokovania Putina s Porošenkom, Merkelovou a Hollandom by mali pokračovať aj po skončení summitu, citovala Peskova agentúra RIA Novosti. Milánsky summit je pre Putina príležitosťou stretnúť sa po dlhých mesiacoch s lídrami západných krajín, ktoré ho pre dianie na Ukrajine považujú za neželanú osobu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok