Slovnaft nebol úspešný na ústavnom súde

SITA
14.10.2014 15:45

Spoločnosť Slovnaft neuspela na Ústavnom súde SR. Bratislavská rafinéria sa snažila na ústavnom súde napadnúť rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, ktorý v apríli minulého roka potvrdil rozhodnutie Protimonopolného úradu SR (PMÚ) uložiť Slovnaftu pokutu vo výške 9 miliónov eur.

Slovnaft nebol úspešný na ústavnom súde
SITA

"Ústavný súd SR nevyhovel sťažnosti spoločnosti Slovnaft vo veci namietanej protiústavnosti rozsudku Najvyššieho súdu SR. Ústavný súd uzavrel, že rozsudok najvyššieho súdu je ústavne udržateľný a námietky spoločnosti Slovnaft neodôvodňujú vyslovenie porušenia ňou namietaných ústavných práv,“ informovala Andrea Wilhelmová z odboru predsedu PMÚ.

Slovnaft mal podľa protimonopolného úradu zneužiť svoje dominantné postavenie. "Protisúťažné konanie Slovnaft-u spočívalo v zneužívaní svojho dominantného postavenia formou diskriminácie pri veľkoobchodnom predaji benzínu na území SR v roku 2006 a pri veľkoobchodnom predaji nafty na území SR v rokoch 2005 a 2006,“ dodala Wilhelmová. Cieľom praktík Slovnaftu mal byť majetkový prospech, ktorý PMÚ vyčíslil na 6,75 mil. eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok