Pri výbuchoch v Bagdade zomreli desiatky ľudí

TASR
13.10.2014 21:30

Najmenej 30 ľudí dnes prišlo o život a desiatky utrpeli zranenia pri výbuchoch troch bômb v šiitských štvrtiach irackého hlavného mesta Bagdad. Je to pokračovanie vlny útokov zameraných na majoritnú irackú náboženskú skupinu, napísala agentúra Reuters.

Pri výbuchoch v Bagdade zomreli desiatky ľudí
SITA/AP

Najväčšia šiitská štvrť Bagdadu, Madínat as-Sadr (Sadr City), bola zasiahnutá dvoma výbuchmi: popoludní vybuchla bomba v blízkosti trhoviska, ktorá zabila šiestich ľudí. Ďalšia nálož ukrytá v aute na policajnom stanovišti pripravila o život 16 osôb a zranila ďalších 30.

Vo štvrti Kázimíja na západe Bagdadu explodovala bomba umiestnená vo vozidle. Zahynulo pri tom osem civilistov a zranilo sa 21 ľudí. Došlo k tomu na hlavnom kontrolnom stanovišti pri vstupe do štvrte, oznámili policajní a zdravotnícki predstavitelia.

Zodpovednosť za výbuchy zatiaľ neprevzala žiadna skupina. Na irackých šiitov však opakovane útočia sunnitskí atentátnici z Islamského štátu (IS). Táto extrémistická organizácia sa prihlásila aj k sérii útokov, pri ktorej v sobotu zahynulo v Bagdade približne 50 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok