Porošenko navrhol za ministra obrany veliteľa Národnej gardy

TASR TA3
13.10.2014 14:08

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes do parlamentu predložil návrh, aby Valerija Heleteja vo funkcii ministra obrany nahradil veliteľ Národnej gardy Stepan Poltorak. Informovala o tom dnes webová stránka prezidentskej kancelárie.

Návrh na Poltorakovo vymenovanie do funkcie dnes prezident predložil ukrajinskému parlamentu a vyslovil nádej, že poslanci ho schvália už v utorok.

Ako dnes s odvolaním sa na televíziu 112 Ukrajina informovala ruská tlačová agentúra TASS, Heletej dostal od Porošenka novú funkciu. "Prezident mi dal nové úlohy, ktoré budem plniť, ale nie na ministerstve obrany," uviedol Heletej bez bližšieho spresnenia pre ukrajinskú televíziu.

Porošenko vymenoval Heleteja do funkcie ministra obrany v júli. V posledných týždňoch ho kritizovali za porážku ukrajinskej armády pri Ilovajsku - východne od veľkej priemyselnej metropoly Doneck.

K tragédii pri Ilovajsku došlo v auguste, keď počas prudkých bojov separatisti obkľúčili veľkú skupinu vládnych vojakov. Heletej potvrdil, že v pasci nastraženej separatistami pri Ilovajsku prišlo o život 108 vládnych vojakov. Ukrajinský prezident obvinil zo vzniknutej situácie veliteľov dvoch armádnych práporov, lebo ich vojaci opustili svoje pozície, z ktorých mali kontrolovať situáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok