Pre Hamšíka bola ťažšia druhá gólová strela

SITA
13.10.2014 07:58

Bielorusi si dávali na Mareka Hamšíka v Borisove v nedeľňajšom zápase kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 veľký pozor. Hviezda slovenskej reprezentácie im napriek tomu strelila dva góly, Hamšík bol kľúčovým mužom pri víťazstve 3:1.

Pre Hamšíka bola ťažšia druhá gólová strela
SITA/AP

Slováci majú aj vďaka jeho výkonom dobre rozohranú kvalifikáciu o postup do Francúzska, s deviatimi bodmi sú lídrami C-skupiny. Okrem Bielorusov si poradili aj s Ukrajincami 1:0 a Španielmi 2:1.

„Na doterajších výsledkoch môžeme stavať v tejto kvalifikácii. Bielorusi postavili defenzívny systém s troma stopérmi a piatimi obrancami. V prvom polčase sa nám cez nich neprebíjalo ľahko. V druhom dejstve sa prejavila na súperoch únava, otvorili hru a my sme si vypracovali aj šance. Mali sme viac síl,“ povedal po víťazstve 3:1 v Borisove Marek Hamšík.

Bielorusi pred súbojom v modernej borisovskej aréne trocha zaskočili slovenský tím, keďže postavili päťčlenný obranný val. Hostia počítali s tým, že domáci nastúpia so štyrmi zadákmi. „Mali sme trochu problémy pri prechode do útoku. Ťažšie sme sa potom presadzovali. Keď hru otvorili, aj my sme boli už nebezpečnejší,“ tvrdil Marek

Kapitán SSC Neapol sa presadil najskôr v 65. min presnou strelou z hranice šestnástky. V 84. min sa k nemu dostala od žrde odrazená strela Stocha, ktorú pohotovo usmernil do siete. „Ťažšie bolo asi dať ten druhý gól. Miňova strela bola nečakaná, rovnako aj odraz. Lopta nebezpečne skákala, našťastie som to dobre trafil,“ uviedol tvorivý stredopoliar, ktorý na rozdiel od duelu so Španielskom nenastúpil na hrote útoku. Pozícia za Adamom Nemcom mu viac sedela.

Slovenský tím čaká v tomto kalendárnom roku ešte súboj v macedónskom Skopje. Kozákovi zverenci by v ňom radi bodovali. „V prvom rade musíme zostať na zemi, lebo nič nie je vyhraté, a postup nie je istý. Musíme si to ceniť a odohrať podobný zápas ako v Borisove aj v Macedónsku,“ dodal prezieravo Marek Hamšík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok