Po víťazstve nad Bieloruskom sme na prvom mieste v tabuľke

SITA
12.10.2014 22:47

Slovenská futbalová reprezentácia nestratila body ani vo svojom treťom vystúpení v C-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska, keď v nedeľu vyhrala v Borisove nad domácim Bieloruskom 3:1. Slováci sú s deviatimi bodmi na prvom mieste tabuľky a kvalifikáciu majú veľmi dobre rozohranú.

Po víťazstve nad Bieloruskom sme na prvom mieste v tabuľke
SITA/AP

Zverenci Jána Kozáka mali loptu častejšie na kopačkách, ale dlho sa nedokázali presadiť proti obrannému valu súpera. Až v 65. min po presne načasovanej prihrávke od Vladimíra Weissa odklial bieloruskú bránku Marek Hamšík, ktorý sa tešil z dvanásteho gólu v reprezentačnej kariére. Potom prevzali iniciatívu domáci a vyťažili z nej vyrovnanie zásluhou Timofeja Kolačova. Vedenie na slovenskú stranu strhol druhým presným zásahom v zápase Marek Hamšík. V závere ešte víťazstvo prikrášlil Stanislav Šesták.

C-skupina (Borisov):

Bielorusko - Slovensko 1:3 (0:0)

Góly: 79. Kolačov - 65. a 84. Hamšík, 90.+ Šesták, ŽK: 49. Verchovcov, 58. Šitov - 87. Gyömbér, rozhodovali: Gumienny - Bleyen, Cremers (všetci Belg.), 3200 divákov

Zostavy:

Bielorusko: Ževnov - Šitov (76. Stasevič), Martynovič, Verchovcov, Filipenko (55. Poľakov), Bordačov - Dragun - Kalačov, Krivec, Balanovič - Renan Bressan (46. Gordejčuk)

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Gyömbér - Pečovský, Kucka (86. F. Kiss) - Mak (62. Šesták), Hamšík, Weiss (80. Stoch) - A. Nemec

Slováci mali od úvodu viac z hry a loptu častejšie vo svojej moci. V 7. min po priťuknutí Weissa pálil Ján Ďurica a Ževnov len s námahou vyrazil na rohový kop. Po ňom Škrtel sklepol loptu pre Kucku, ktorý zblízka trafil hlavou do brankára Ževnova. Veľa futbalovej krásy diváci na poloprázdnom štadióne v prvom polčase nevideli. Chýbali priamočiare akcie, viac sa rozohrávalo do šírky, prechod do útoku nebol silnou stránkou žiadneho z tímov. Slováci sa nedokázali presadzovať proti hustej defenzíve Bielorusov, ktorí z pozornej obrany prechádzali do rýchlych protiútokov a hrozili najmä centrovanými loptami. V 38. min zasahoval Kozáčik po strele Kolačova z 25 m, z rýchleho protiútoku potom po centri Maka stiahol loptu pred kopačkami Gyömbéra pozorný Ževnov.

V úvode druhého polčasu sa dostal k šanci z hranice šestnástky Hamšík, na jeho polovysokú strelu dokázal brankár Bieloruska včas zareagovať. Slováci mali loptu častejšie na svojich kopačkách, naďalej im ale chýbal väčší pohyb a aktivita smerom dopredu. V tomto smere bol azda najlepší Weiss. Po hodine hry sa podarilo Slovákom krátkymi prihrávkami dostať za obranu Bieloruska, Ževnov si poradil aj s Makovým pokusom. Na opačnej strane pohrozil po rýchlom brejku striedajúci Gordejčuk. V 65. min po rýchlom protiútoku našiel Weiss presne Hamšíka, ktorý sa neuponáhľal, trafil loptu perfektnou krížnou strelou do ľavého horného rohu a otvoril skóre. V 69. min poslal loptu Balanovič tesne vedľa pravej žrde. Bielorusi sa museli vytiahnuť zo svojej ulity a viackrát nebezpečne pohrozili. Kozáčik sa nenechal prekvapiť po nepríjemnej strele Kriveca a poradil si aj nepríjemnou loptou smerujúcou na voľného Gordejčuka. V 79. min vyťažili Bielorusi z aktivity vyrovnanie, Kalačov mal v šestnástke dostatok času a priestoru, aby prestrelil slovenského gólmana. V 84. min napálil Stoch loptu po zaváhaní Ževnova do žrde, odrazená lopta sa dostala k Hamšíkovi, ktorý strhol opäť vedenie na slovenskú stranu. Slováci si už v závere postrážili vedenie, víťazstvo v nadstavenom čase ešte prikrášlil Stanislav Šesták. Zverenci Jána Kozáka si z Borisova odvážajú tri body.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok