Slovan doma nestačil na Helsinki

SITA, TA3
12.10.2014 20:52

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli v nedeľňajšom domácom súboji Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), keď s fínskym Jokeritom Helsinki prehrali 2:4.

"Belasí" viedli od 12. min presným zásahom Ladislava Nagya, ktorý v presilovke skóroval proti svojmu predchádzajúcemu klubu. Vzápätí v početnej výhode vyrovnal Moses a v druhej tretine pridali hostia dva góly - Janusa prekonali Rita a Koukal. V 45. min bol úspešný hosťujúci Harju, v 55. min na konečných 2:4 skorigoval z trestného strieľania Jeglič.

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte zo pätnástich duelov 21 bodov so skóre 38:43, Jokerit nazbieral o sedemnásť bodov viac. Po nedeli figurujú Bratislavčania na 8. mieste tabuľky Západnej konferencie.

Najbližšie sa Slovan predstaví v utorok 14. októbra na ľade Medveščaku Záhreb a pokračovať bude šnúrou v Rusku - v Čeľabinsku, Chanty-Mansijsku, Nižnekamsku a Togliatti. Vo štvrtok 30. októbra o 19.30 h privítajú "belasí" nováčika súťaže Sibir Novosibirsk. 

Kontinentálna hokejová ligy (KHL) - nedeľa:

Slovan Bratislava - Jokerit Helsinki 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Góly: 12. L. Nagy (Tičar), 55. Jeglič (z tr. streľania) - 14. Moses (Omark, Lajunen), 26. Rita (Harju, Karalahti), 30. Koukal (Moses, Omark), 45. Harju (Rita)

Vylúčení: 3:8 na 2 min, navyše: Karalahti (Jokerit) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Dejev, Naumov - A. Medvedev (všetci Rus.), Balodis (Lot.), 10 055 divákov 

Zostavy:

Slovan: Janus - Štajnoch, Baranka, Sersen, Sigalet, Foster, Starosta, od 31. min J. Brejčák - Netík, Surový, Bartovič - Vondrka, Murley, L. Hudáček - L. Nagy, Tičar, Jeglič - A. Šťastný, Bližňák, Lunter

Jokerit: H. Karlsson - Lajunen, Gunderson, Karalahti, Korpikari, Väänänen, Ohtamaa - Aaltonen, N. Kapanen, Sallinen - Rita, Harju, Mäki - Moses, Koukal, Omark - Pöysti, Hahl, Ben-Amor 

Prvú veľkú šancu nedeľňajšieho duelu mali hostia z Helsínk, no útočník Rita namieril v úniku len do konštrukcie Janusovej bránky. Opraty duelu potom prevzal Slovan a gólman H. Karlsson sa nemohol sťažovať na nedostatok práce, no domácemu kolektívu sa nepodarilo skórovať v prvej presilovke. Ďalšiu expresne už po dvanástich sekundách zužitkoval L. Nagy, ktorý nastúpil proti svojmu predchádzajúcemu zamestnávateľovi. Odpoveď "žolíkov" na seba nenechala dlho čakať a rovnako v početnej výhode vyrovnal Moses. 

Od úvodu druhej časti mali prevahu hráči Helsínk. V 26. min si "belasá" obrana nedala pozor na Ritu a ten poslal Jokerit do vedenia - 1:2. Aktívna hra hostí viedla o necelých päť minút neskôr k ďalšiemu gólu, keď Koukal do odkrytej bránky upravil na 1:3. Slovan potom nevyužil dve presilovky, v oboch prípadoch bol na trestnej lavici Karalahti. 

V 45. min zvýšil už na rozdiel troch gólov Harju, ktorý využil prihrávku Ritu spoza bránky. V 55. min skorigoval Jeglič, ktorý po faule Gundersona premenil trestné strieľanie. V závere stretnutia hral Slovan power-play, no zdramatizovať zápas sa mu už nepodarilo. 

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): "Dobre sme sa na súpera pripravili, hrali v úvode aktívne, dobre korčuľovali a vytvorili si šance. Takto by sme mali hrať doma celých 60 minút. V druhej časti sa to zlomilo, hrali sme slabo. Opakuje sa to dookola. Inkasovali sme lacné góly. Jokerit bojoval do konca a nám sa veľmi ťažko vracalo do zápasu. Pokúsili sme sa niečo urobiť s výsledkom, ale už sme len skorigovali. Musíme pracovať na tom, aby sme hrali vyrovnane počas celého stretnutia. Nemám rád prehry."

Erkka Westerlund (tréner Jokeritu): "Bol to dobrý zápas pred skvelou diváckou kulisou s veľmi dôležitým víťazstvom pre náš tím. Slovan bol v úvode lepší, no zachytili sme tlak súpera. Potom sme prevzali aktivitu a dali góly. Príliš veľa sme sa nechali vylučovať, čo sťažilo našu cestu za triumfom. Som spokojný s nasadením hráčov a samozrejme aj s výsledkom."

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Jokerit hral s menšími zmenami oproti predchádzajúcej sezóne. Súper veľmi dobre zatvoril stredné pásmo. Dnes to nebolo z našej strany dobré, musíme hrať jednoduchšie. Príliš veľa sme si to prihrávali vzadu, musíme rýchlejšie nahadzovať puk dopredu. S Tičarom a Jegličom som hral prvýkrát, cítil som sa s nimi na ľade dobre, mali sme aj niekoľko šancí."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok