Ratingová agentúra S&P zhoršila výhľad ratingu Francúzska

TASR
11.10.2014 12:20

Ratingová agentúra Standard & Poor's (S&P) zhoršila výhľad úverového ratingu Francúzska zo stabilného na negatívny. Ako dôvod uviedla obavy, že francúzska vláda možno nebude schopná zrealizovať potrebné prorastové reformy. Informovali o tom agentúra AP a server BBC.

Ratingová agentúra S&P zhoršila výhľad ratingu Francúzska
SITA

Podľa S&P sa francúzske hospodárstvo môže dostať do ešte väčších problémov, pretože, ako agentúra tvrdí, je možné, že vláda nebude schopná zrealizovať refomy potrebné na zabezpečenie ekonomického rastu. Zároveň predpokladá ďalšie zhoršovanie stavu verejných financií.

Samotný rating Francúzska S&P nemenila. To znamená, že zostáva na úrovni AA, čo je dva stupne pod najvyšším, trojáčkovým ratingom. Odôvodnila to vysokým príjmom na obyvateľa, produktivitou, nízkou úrovňou dlhov domácností a stabilným finančným sektorom.

Zhoršenie výhľadu však naznačuje, že aj rating na úrovni AA sa môže v najbližších dvoch rokoch znížiť, a to v prípade, že sa situácia vo francúzskej ekonomike začne zhoršovať. Na súčasnú úroveň AA znížila S&P rating Francúzska v polovici novembra minulého roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok