Bielorusi sú pod tlakom, Kondratjev: "Len víťazstvo nám pomôže"

TASR
11.10.2014 10:45

Tréner bieloruskej futbalovej reprezentácie Georgi Kondratjev považuje nedeľňajší zápas C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Slovensku (20.45 SELČ v Borisove) za kľúčový. Ak sa domácim nepodarí nad lídrom skupiny zvíťaziť, ich šance postúpiť na šampionát do Francúzska sa budú pohybovať už len v teoretickej rovine.

Bielorusi sú pod tlakom, Kondratjev: "Len víťazstvo nám pomôže"
SITA

Kvalifikácia je síce len na začiatku, no Bielorusi do nej nevstúpili podľa predstáv. V Luxembursku remizovali 1:1 a pred dvoma dňami v regionálnom derby podľahli doma Ukrajine 0:2. "Samozrejme, že prehra s Ukrajinou nás vystavila do nepríjemnej pozície a zanechala na nás negatívne stopy. Pre nás je zápas so Slovenskom najdôležitejší a neexistuje šanca na reparát. Musíme bojovať, to je východisko zo súčasnej situácie. Verím, že nám pomôžu aj fanúšikovia. Našou jedinou možnosťou je víťazstvo, iba to nám pomôže vrátiť sa do hry," povedal Kondratjev.

Bieloruský kormidelník pochválil slovenské mužstvo ako celok: "Slováci majú veľmi dobre organizovaný tím. Majú v mužstve viaceré individuality. Spomeniem Mareka Hamšíka a Martina Škrtela, ale pozor si musíme dať na celé mužstvo, ktoré má vysokú úroveň," dodal Kondratjev, ktorý na sobotňajšej tlačovej konferencii povedal, že v prípade neúspechu v nedeľňajšom zápase je pripravený vyvodiť individuálnu zodpovednosť.

V sobotu o 16.15 SELČ bude mať slovenský kouč Ján Kozák predzápasovú tlačovú konferenciu v útrobách Borisov Areny, od 17-tej si hostia vyskúšajú trávnik 13-tisícového štadióna. Zápas Bielorusko - SR má úvodný výkop v nedeľu 12. októbra o 20.45 SELČ, povedie ho belgický rozhodca Serge Gumienny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok