Podľa Španielov nie je výsledok spravodlivý, chvália Kozáčika

SITA
10.10.2014 11:34

Španielski futbaloví reprezentanti museli v Žiline prehltnúť nepríjemnosť v podobe štvrtkovej prehry 1:2 so Slovákmi v kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá Európy 2016, no konečný výsledok sa ich trénerovi Vicentemu del Bosquovi nezdal najspravodlivejší.

Podľa Španielov nie je výsledok spravodlivý, chvália Kozáčika
SITA/AP

"Zaslúžili sme si minimálne remízu. Dali sme všetko do snahy prekonať obranu Slovákov, vytvorili sme si príležitosti, ale v zakončení sme neboli úspešní. Zápas sme mali pod kontrolou, ale dvakrát sme inkasovali," hovoril kouč Španielov na pozápasovej tlačovej besede.

Španieli prehrali v kvalifikačnom zápase o účasť na ME či MS prvýkrát od októbra 2006, keď podľahli vo Švédsku 0:2. Odvtedy ťahali sériu 36 stretnutí bez prehry. "Je to naša prvá kvalifikačná prehra po veľmi dlhom čase. Neprišla v najvhodnejšej chvíli, ale veríme, že sa so situáciou vyrovnáme. Nemôžeme o prehre uvažovať pridlho," skonštatoval skúsený stratég a dodal: "Pokúsil som sa niečo zmeniť prostredníctvom nasadenia striedajúcich hráčov, dúfal som, že si vytvoríme viac príležitostí, no dnes sme to nedokázali. Bol to však len druhý zápas kvalifikácie. Slováci majú síce šesť bodov, ale o ničom ešte nie je rozhodnuté. Nemyslím si, že tento zápas bol z pohľadu postupu rozhodujúci. Domáci sa zamerali na svoje silné stránky. My sme prehrali, pretože sme šli v závere za víťazstvom."

Obranca "červenej fúrie" Juanfran pochválil po stretnutí podľa webu UEFA slovenského brankára Matúša Kozáčika. "Vytvorili sme si veľa šancí, ale gólman domácich odchytal životný zápas. Nemyslím si, že sme si zaslúžili odísť zo štadióna v úlohe porazených, ale gratulujeme Slovákom k výhre a k zisku troch bodov. V nedeľu musíme zvíťaziť v Luxembursku. Táto prehra neznamená pre nás koniec sveta," uviedol Juanfran.

Strelec jediného gólu Španielov Paco Alcácer upozornil na dĺžku kvalifikačných bojov. "Čaká nás ešte mnoho zápasov. Verím, že táto prehra nám pomôže k tomu, aby sa nám už niečo podobné nestalo," uzavrel kanonier Valencie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok