Osobnosti oceňujú Kozákovu taktiku i výkon hráčov

SITA
10.10.2014 09:36

Ohlasy osobností z prostredia slovenského futbalu po kvalifikačnom zápase o postup na ME 2016 Slovensko - Španielsko (2:1) v Žiline.

Vratislav Greško (hráč ŽP Šport Podbrezová): "Španieli nakoniec podľahli myšlienkam, že sa im nič nemôže stať po vyrovnávajúcom góle. V druhom polčase sme mali jeden útok, ale ten stál za to. Už dávnejšie som povedal, že nad Španielmi sa dá vyhrať, nie vyhrávať. Nám dnes niektoré veci zapadli dokonale do seba. Z tohto výkonu by mohlo mužstvo profitovať v ďalších zápasoch. Chalani boli dnes výborne pripravení. Ak v 87. min dokáže mužstvo streliť gól z jednej akcie, potom sa v ňom skrýva určitý potenciál. Tím získal šesť skutočne ťažkých bodov.“

Dušan Radolský (tréner): „Treba vyjadriť poklonu trénerovi Kozákovi za to, čo vymyslel na Ukrajine i teraz proti Španielsku. Vydarili sa mu taktické ťahy i striedania. Je potrebné zablahoželať mužstvu i celému slovenskému futbalu. Je nutné pochváliť brankára Kozáčika, ktorý vychytal mnohé veci.“

Norbert Hrnčár (asistent trénera SR „21“): „Tréner Kozák zvolil výbornú stratégiu, ktorú hráči dodržali do posledného detailu. Tím predviedol na ihrisku veľkú disciplínu. V mužstve máme šikovných a kvalitných futbalistov, ktorí hrávajú v zahraničných ligách. Sú individuálne veľmi silní, ich sebavedomie je dostatočné. Preto ma ani veľmi neprekvapilo, že Robo Mak, Vlado Weiss, Marek Hamšík, Miňo Stoch sú schopní aj so Španielmi ofenzívne a s veľkým sebavedomím."

Marcel Merčiak (komentátor RTVS, krátko po zápase v priamom prenose): "Ak veríte na zázraky, teraz sa jeden taký po obrovskej dráme, po obrovskej profesionálnej robote, po odmakanom výkone práve stal. Moment z 87. min nám prináša nepoznané pocity, fantastickú, jedinečnú a neopakovateľnú radosť."

Marián Zeman (bývalý futbalista, spolukomentátor RTVS): "Famózny výkon. Výsledok je neuveriteľný. Prvý polčas bol skvelým predstavením. Napokon sme to defenzívne ubránili a v čase, keď sa zdalo, že by Španieli mohli zápas otočiť na svoju stranu, sme našli tú silu a najkrajšou akciou stretnutia sme víťazstvo strhli na svoju stranu. Chalani si výhru zaslúžili."

Ohlasy zahraničných médií

OHlasy na štvrtkový zápas Slovensko - Španielsko (2:1) v C-skupine kvalifikácie o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska:

Marca (Šp.): "´La Furia Roja´ nezaspievala svoju pieseň. Španieli nečakane prehrali na Slovensku. Zlyhanie Casillasa, ktorý v 18. min pustil strelu Kucku. Alcácer síce pred koncom vyrovnal, ale Stoch napokon vystavil Španielom červenú. Španielsko dominovalo na ihrisku, ale nedokázalo zhmotniť svoje šance."

AS (Šp.): "Španielsko si zvyká na prehry. V závere zlyhala obrana a Stoch rozhodol zápas. Bol to súboj prešpikovaný zlými správami. Poznačila ho smola Diega Costu, chyba Casillasa. Tím sa musí naučiť padať. Prvá kvalifikačná prehra je skutočnosť a varovanie. Slováci ukázali veľké nadšenie i skvelý oduševnený výkon."

Sport (Šp.): "Veľká chyba Ikera. Španielske zlyhanie."

El Mundo (Šp.): "Španielsko pokorené v kvalifikácii po ôsmich rokoch."

El País (Šp.): "Španielsko, od zlého k horšiemu! Neprišlo to ani v Brazílii a ani teraz na Slovensku. ´Červení´ sa prezentovali futbalom bez iskry a stratili svoje kúzlo majstrov Európy."

El Periodico (Šp.): "Prekvapenie v Žiline, Slováci zdolali Španielov. Slovensku sa podarilo otupiť útočné prepojenia španielskeho tímu. Kucka otvoril skóre po zlyhaní Casillasa. Hoci Alcácer dokázal vyrovnať, Slovensko potom premenilo jedinú vážnu šancu, ktorú malo v druhom polčase."

EFE (Šp.): "Víťazstvo Slovákov na Ukrajine nebola náhoda. Napriek tomu ide o jednu z najťažšie ospravedlniteľných prehier v ére Del Bosqua."

UEFA.com: "Gól v závere v podaní Miroslava Stocha ukončil osem rokov a 36 zápasov trvajúcu neporaziteľnosť Španielov v kvalifikačných bojoch a zabezpečil Slovákom slávne víťazstvo. Po vyrovnávajúcom zásahu striedajúceho Paca Alcácera sa zdalo, že Španieli zabránia skaze, no ďalší žolík z lavičky Stoch premenil center Michala Ďuriša a vybojoval domácim pamätnú výhru."

Bild (Nem.): "Španieli sa zosmiešnili. Úradujúci majstri Európy nečakane prehrali vo svojom druhom vystúpení v kvalifikácii o postup na kontinentálny šampionát. Výhru Slovákov 2:1 zariadili Stoch a Kucka, hostitelia žilinského zápasu vedú C-skupinu. Gól Paca Alcácera znamenal len krátko trvajúci nerozhodný stav."

Gazzetta dello Sport (Tal.): "Del Bosque: 'Historický knokaut'. Stoch rozhodol v závere, Kucka nachytal Casillasa v 'kačacom ' postoji, napokon bezvýznamný gól Paca z pozície smrdiacej ofsajdom."

The Telegraph (Angl.): "Slováci gólmi Kucku a Stocha ohromili majstrov Európy. Gól v záverečných minútach hry v podaní bývalého hráča FC Chelsea zaskočil družinu Vicenteho del Bosqua."

New York Times (USA): "Španielsky brankár Casillas sa nevyznamenal. V 17. minúte nevytlačil priamy kop Juraja Kucku a aj keď Paco Alcácer vyrovnal, náhradník Miroslav Stoch hlavičkou popri gólmanovi hostí rozhodol o výhre domácich, ktorí sú lídrami C-skupiny."

iDnes.cz (ČR): "Slovenská senzácia: Hamšík, Kucka a spol. v boji o Euro zrazili Španielov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok