Kim je stále pri moci, má len zranenú nohu

SITA
9.10.2014 15:43

Severokórejský vodca Kim Čong-un je napriek špekuláciám západných médií stále pri moci. Vo štvrtok to pre agentúru Reuters potvrdil vysoko postavený zdroj z jeho okolia. Vodca Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) sa už takmer mesiac neobjavil na verejnosti, čo posilnilo špekulácie o tom, že mladý 31-ročný vodca sa stal obeťou prevratu, alebo je mŕtvy.

Kim je stále pri moci, má len zranenú nohu
SITA

"Neprišlo k žiadnym zmenám vo vedení (KĽDR)," uviedol nemenovaný zdroj. "Zranil si členok a koleno koncom augusta alebo začiatkom septembra... pretože trpí nadváhou," dodal. Na zotavenie údajne Kim potrebuje asi sto dní.

Oficiálne médiá v komunistickej Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR) koncom septembra prvýkrát priznali, že líder krajiny môže mať zdravotné problémy. Potvrdili tak dohady, ktoré vznikli po tom, ako sa Kim už niekoľko týždňov neobjavil na verejnosti a po prvýkrát vynechal aj zasadnutie parlamentu. V dokumente severokórejskej štátnej televíznej stanice sa pritom uvádza, že vodca KĽDR sa v súčasnosti "necíti dobre".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok