Slovensko nepatrí len smerákom, odkázal Procházka Ficovi

TASR
9.10.2014 14:50

Stranu Smer-SD treba čo najskôr vymeniť, začať možno už v komunálnych voľbách 15. novembra. Myslí si to predseda Siete Radoslav Procházka. Dodal, že jeho strana je pripravená so Smerom-SD bojovať.

Slovensko nepatrí len smerákom, odkázal Procházka Ficovi
SITA

"Urobíme všetko pre to, aby sme nad cynizmom vládnej strany zvíťazili. Sme pripravení na zásadné politické kroky smerujúce k zjednoteniu úsilia pravého stredu zvíťaziť aj v komunálnych voľbách nad Smerom," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave Procházka.

Dodal, že dnes je to o tom, či dovolíme, aby sa zo Slovenska stala pobočka Smeru, s.r.o., alebo či to bude krajina, v ktorej ľudia majú nárok na slušné zaobchádzanie. Ľudia by si podľa Procházku mali povedať, či sa chcú stať vazalmi Smeru-SD, alebo budú chcieť "praktickú službu, ktorej obsah nebude závisieť od straníckych šarvátok, ale vždy od konkrétnych potrieb daného mesta či obce".

Premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) odkázal, že táto krajina patrí všetkým, nielen tým, ktorí majú stranícku knižku Smeru-SD. Procházka tým reagoval na vyjadrenia premiéra Roberta Fica, že vláda mohla v stredu (8.10.) pomôcť mestu Žilina v podobe odpustenia dlhu 17,5 milióna eur preto, lebo primátor mesta Igor Choma (Smer-SD) patrí do rovnakej politickej štruktúry.

Procházka považuje takéto vyjadrenia za vydieranie ľudí, ktorí nevolia Smer-SD. Fico totiž podľa Procházku odkázal nevoličom Smeru-SD, že buď budú voliť sociálnych demokratov, alebo si ich vláda nebude všímať. "Premiér prekročil všetky hranice, keď nevoličom Smeru ukázal vztýčený prostredník," uviedol Procházka. Ficove vyjadrenia považuje "absolútne za hranicou" najmä preto, že rozdáva peniaze zo štátneho, teda zo zdrojov, na ktoré sa skladajú aj nevoliči Smeru-SD.

Šéf Siete povedal zároveň, že ak by dnes vládu viedla Sieť, tiež by sa rozhodla pomôcť Žiline. A to bez ohľadu na to, či mesto vedie stranícky funkcionár Smeru-SD, alebo príslušníci iných strán či nestraník. "Pre Sieť budú vždy prioritné potreby ľudí a nie stranícka príslušnosť," uzavrel Procházka.

Na otázku o podpore Smeru-SD pre kandidátov Siete na primátorov Andreja Hrnčiara (Martin) a Kataríny Macháčkovej (Prievidza) Procházka povedal, že o podpore nevie. Hrnčiar aj Macháčková trvajú na tom, že kandidujú iba za Sieť a to, či im prejavili za ich prácu uznanie aj iné strany, nepovažujú za problém.

Pozrite si aj zostrih z tlačovej besedy Radoslava Procházku

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok