Pasažier letu MH17 mal na krku kyslíkovú masku, hlásia Holanďania

SITA
9.10.2014 14:29

Holandský minister zahraničných vecí Frans Timmermans vo štvrtok informoval o ďalších čiastkových záveroch vyšetrovania malajzijského lietadla, ktoré 17. júla zostrelili nad východnou Ukrajinou.

Jeden z pasažierov letu MH17 mal podľa neho "nasadenú kyslíkovú masku". Tento fakt vrhá nový tieň pochybnosti nad doterajšie teórie o tom, akým spôsobom v skutočnosti zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Holandská prokuratúra neskôr Timmermansove slová spresnila a uviedla, že na mŕtvom tele austrálskeho pasažiera nenašli celú masku, ale okolo krku mal upevnenú gumičku na jej prichytenie.

Lietadlo podľa správy holandských vyšetrovateľov zasiahlo počas letu množstvo objektov letiacich vysokou rýchlosťou. Tie spôsobili rozpad stroja a jeho pád. Správa priamo nehovorí, že lietadlo zostrelili, no jej závery ukazujú tým smerom. Vyšetrovatelia tiež neuvádzajú, kto je za haváriu lietadla zodpovedný. Ukrajina a Západ podozrievajú z tohto činu proruských povstalcov, tí však vinu popierajú a tvrdia, že takýto typ zbrane nevlastnia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok