Benzema dúfa, že Barcelona zostane v Primera División

SITA
9.10.2014 11:00

Útočník španielskeho futbalového klubu Real Madrid Karim Benzema vyjadril želanie, aby mužstvo najväčšieho rivala FC Barcelona zotrvalo v tamojšej najvyššej súťaži Primera División.

Benzema dúfa, že Barcelona zostane v Primera División
SITA

Ako je známe, prezident spomenutej súťaže Javier Tebas v utorok vyhlásil, že v prípade osamostatnenia Katalánska od Španielska mužstvá FC Barcelona a Espanyol Barcelona nebudú môcť štartovať v La Lige. Podľa Tebasa v španielskom športovom práve existuje iba jedno teritórium mimo územia krajiny, ktoré môže legálne participovať na podujatiach v Španielsku - je ním miništát Andorra.

"Primera División potrebuje, aby v nej Barcelona zostala. Real a FCB sú veľké mužstvá, dúfam, že sa v rámci La Ligy budú stretávať naďalej," vyhlásil pre goal.com francúzsky reprezentant.

Už 9. novembra sa uskutoční referendum, v ktorom sa obyvatelia Katalánska majú vyjadriť, či chcú zostať súčasťou Španielska, alebo požadujú osamostatnenie. Teoreticky môže samostatné Katalánsko v španielskom športe nadobudnúť rovnaký status ako Andorra, no podľa Tebasa o tom musí rozhodnúť parlament.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok