Chárov Boston zvíťazil v otváracom zápase nového ročníka

SITA
9.10.2014 07:31

Ani jednému zo slovenských hokejistov sa nepodarilo bodovať v stredajších otváracích stretnutiach nového ročníka kanadsko-americkej NHL. Kým Los Angeles s Mariánom Gáboríkom v zostave neuspel na vlastnom ľade a prehral so San Jose 0:4, Zdeno Chára sa s Bostonom tešil z víťazstva 2:1 nad Philadelphiou. O triumfe domácich rozhodol necelé dve minúty pred koncom Chris Kelly.

Chárov Boston zvíťazil v otváracom zápase nového ročníka
SITA/AP

Ten sa dostal po strele od modrej čiary k dorážke priamo v bránkovisku a rozhodol o tom, že Boston vyhral už tretíkrát v rade v úvodnom zápase sezóny. Kelly priznal, že bol celý deň nervózny. "Zvyknem si pred zápasom pospať, ale dnes sa mi nedalo. Napriek tomu som sa cítil počas zápasu dobre," povedal Kelly, ktorý nedokončil uplynulú sezónu pre zranenie. Ako prví udreli domáci. Po zbytočnom vylúčení Zaca Rinalda v útočnom pásme využil v 11. minúte presilovku pohotovou strelou Rilley Smith. Tento stav vydržal až do 45. minúty, keď Chára neustrážil za bránkou Jakuba Voráčka, ktorého strelu zrazil za chrbát Tuukka Raska Sean Couturier.

Napínavý súboj doslova do poslednej minúty videli diváci v Toronte, ktoré v kanadskom derby proti Montrealu prišlo o body 43 sekúnd pred koncom. Smoliarom bol nováčik Stuart Percy, ktorý si pri svojom debute v NHL zrazil strelu Tomáša Plekanca do vlastnej siete. Percy aj napriek tomu odohral dobrý zápas a podieľal sa na druhom góle Toronta z hokejky Tylera Bozaka. "Po zápase som mu povedal, nech si z toho nič nerobí, bola to nešťastná náhoda," zastal sa 21-ročného obrancu kapitán Dion Phaneuf.

V ďalšom kanadskom derby vyhral Vancouver aj zásluhou predsezónnej posily v bránke Ryana Millera nad Calgary 4:2. Na lavičke Vancouveru tak úspešne debutoval nový tréner Willie Desjardins, víťazný gól strelila ďalšia predsezónna posila Radim Vrbata.

Úradujúcemu šampiónovi Los Angeles pokazil predzápasovú ceremóniu súper zo San Jose. V Staples Center najskôr vyvesili vlajku za zisk Stanleyho pohára, no Kings sa strelecky ani raz nepresadili a prehrali po dvoch góloch krídelníka Tommyho Wingelsa 0:4. Antiho Niemiho v bránke Sharks ohrozil dvoma strelami aj Gáborík, no fínsky gólman nepustil za svoj chrbát ani jednu z 34 striel. 

Výsledky:

Toronto - Montreal 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Góly: 9. Kadri (Kozun, Lupul), 20. Bozak (Percy, Phaneuf), 58. Rielly (Komarov) - 5. Pacioretty (Parenteau, Jemelin), 25. Plekanec (Jemelin), 48. Subban (Desharnais, Parenteau), 60. Plekanec (Galchenyuk) 

Boston - Philadelphia 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Góly: 11. Smith (Soderberg, Bergeron), 59. Kelly (McQuaid, Soderberg) - 45. Couturier (Voráček, Read) 
Zdeno Chára (Boston) odohral 21:17 min 

Calgary - Vancouver 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Góly: 25. Byron (Colborne), 34. Hudler (Monahan, Giordano) - 12. Burrows (Hamhuis, Tanev), 26. Kassian (Vey, Richardson), 32. Vrbata (H. Sedin, D. Sedin), 59. H. Sedin (Tanev, Richardson) 

Los Angeles - San Jose 0:4 (0:1, 0:3, 0:0)
Góly: 6. Wingels (McGinn, Demers), 24. Marleau (Burns, Vlasic), 36. Wingels (Burns), 37. Nieto (Marleau) 
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 14:35

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok