Minister hospodárstva chce prilákať ďalších kórejských investorov

TASR
8.10.2014 17:30

Minister hospodárstva SR Pavol Pavlis dnes v Tepličke nad Váhom požiadal vedenie spoločnosti Kia Motors Slovakia o odporúčanie pre jej ďalších potenciálnych dodávateľov, aby prišli na Slovensko.

Minister hospodárstva chce prilákať ďalších kórejských investorov
SITA

„Kórea je jeden z najväčších investorov na Slovensku a spoločnosť Kia je pre nás veľmi dôležitý partner. Na dnešnom rokovaní som potreboval získať všetky informácie o tom, ako sa podniká spoločnosti Kia na Slovensku. Aké sú ďalšie možnosti rozvoja spoločnosti, možnosti ďalších dodávateľov a ako sa pracuje Slovákom v spoločnosti Kia. Poprosil som prezidenta Kia Motors Slovakia Eek-Hee Lee o odporúčanie na prijatie na najvyššej úrovni. S tým, aby tlmočil do centrály, že Slovensko je dobrý partner pre spoločnosť Kia a pre ďalší jej rozvoj,“ uviedol minister hospodárstva.

Doplnil, že sa zaujímal aj o dopad sankcií na spoločnosť Kia, ktorá 20 % produkcie exportuje do Ruskej federácie. „Preto bola pre mňa dôležitá informácia, aký je dopad na túto spoločnosť. Zároveň ma prezident Kia Motors Slovakia požiadal, aby sme urobili všetko pre neobmedzené dodávky plynu na Slovensko. Aby nielen spoločnosť Kia, ale aj iné automobilky mohli fungovať v normálnom režime,“ dodal Pavlis.

Prezident Kia Motors Slovakia potvrdil, že v dôsledku zhoršujúcej sa ekonomickej situácie v Rusku a slabnúcemu rubľu zaznamenávajú znížený dopyt zo strany ruských zákazníkov. „Na druhej strane aj napriek tomuto faktu sa nám darí priebežne napĺňať tohtoročný výrobný plán. A darí sa nám kompenzovať výpadok ruského trhu inými trhmi západnej Európy, ktoré sú pre nás kľúčové,“ dodal Eek-Hee Lee.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok