Paška ukončí októbrovú schôdzu, aj keď sa neprerokujú všetky návrhy

TASR TA3
8.10.2014 12:40

Októbrová schôdza Národnej rady SR, ktorá sa začne 14. októbra, sa skončí 31. októbra a to bez ohľadu na to, či poslanci stihnú prerokovať všetkých 112 bodov programu. Oznámil to predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) po skončení poslaneckého grémia. Rozhodnutie odôvodňuje kampaňou pred komunálnymi voľbami (15.11.).

Opozičné návrhy označil za nezmyselné.

"Bez ohľadu na to, aký rozsah programu je navrhnutý, 31. októbra navrhnem plénu schôdzu ukončiť," uviedol Paška. Poukázal, že do programu októbrovej schôdze je navrhnutých 112 bodov, z toho 73 z dielne opozície. To považuje Paška za spôsob obštrukcie, ktorý Smer-SD odmieta.

"Tento spôsob obštrukcie opozície znefunkčňovania parlamentu ako hru neprijmeme ako vládna strana a budeme robiť to, čo robíme 15 rokov, budeme realizovať vládny program," vyhlásil. Opozičné návrhy označil za nezmyselné. "Aby sme tu sedeli dni a noci nad nezmyselnými návrhmi, ktoré nemajú čo dať ľuďom v kvalite ich života. Odmietam to, 31. októbra schôdza skončí," povedal Paška.

Po schôdzi majú ísť politici podľa Pašku medzi ľudí a počúvať ich problémy a požiadavky. Potom majú prísť so zmysluplnými návrhmi. Opozícia podľa neho nefunguje, rozpadáva sa a len obštruuje. Pod robením politiky si podľa Pašku opozícia predstavuje vysedávanie v bratislavských kaviarňach, kde kuje pikle, a potom vypisuje na sociálnych sieťach.

Pozrite si celú tlačovú besedu predsedu parlamentu P. Pašku

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok