Fognini dostal pokutu 2000 USD za vztýčený prostredník

SITA
8.10.2014 10:30

Taliansky tenista Fabio Fognini dostal od Asociácie tenisových profesionálov (ATP) pokutu 2000 USD za obscénne gesto smerom k divákom pri odchode z dvorca po svojej utorňajšej šokujúcej prehre 6:7 (5), 4:6 s domácim držiteľom voľnej karty Wang Čchu-chanom v 1. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Rolex v čínskom Šangahji.

Fognini dostal pokutu 2000 USD za vztýčený prostredník
youtube

Sedemnásty muž svetového rebríčka Fognini po nezdare s 553. mužom renkingu adresoval na tribúny vztýčený prostredník. Wang v stredu v 2. kole podľahol tuniskému kvalifikantovi Malekovi Jazirimu 0:6, 4:6.

"Poďme všetci domov!!! Fantastický výlet do Ázie," v utorok zjavne ironicky napísal Fognini prostredníctvom Twitteru, pričom slovo fantastický zdôraznil verzálkami.

Dvadsaťsedemročný Fognini v júli počas zápasu so Srbom Filipom Krajinovičom v nemeckom Hamburgu (4:6, 0:6) nahlas označil svojho súpera za cigánske lajno. Keď sa záznam z tohto výlevu frustrácie dostal na web, Talian sa kajal: "Urobil som chybu. Nechcel som sa nikoho dotknúť. Každý, kto sa niekedy venoval športu na profesionálnej úrovni, vie, že človekom občas zalomcujú emócie a povie nezmyselné veci."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok