Svet obchádza strašiak eboly

TA3, TASR
7.10.2014 20:25

Epidémia eboly sa šíri ďalej. Jej bilancia je najhoršia v dejinách. Úmrtnosť podľa štatistík dosahuje 50 percent. Choroba je pritom vysoko nákazlivá. Prvé prípady sa už objavili v Európe aj v Spojených štátoch. Západné vlády suverénne vyhlásili, že majú situáciu pod kontrolou.

O tom, či ebola skutočne predstavuje takú závažnú hrozbu sme sa zhovárali s riaditeľkou kancelárie Svetovej zdravotníckej organizácie na Slovensku Darinou Sedlákovou

EÚ pripravuje do západnej Afriky letecký most

Európska únia pripravuje letecký most do krajín západnej Afriky sužovaných epidémiou eboly, píše tlačová agentúra DPA.

Lety do Sierry Leone, Libérie a Guiney, náklady na ktoré dosiahnu približne milión eur, by mali prepraviť do epidémiou zasiahnutej oblasti humanitárnu pomoc. Jej prvú časť v objeme 100 ton by Boeing 747 mal prepraviť z Amsterdamu do metropoly Sierry Leone Freetownu už v piatok 10. septembra. Informovala o tom dnes večer v Bruseli Európska komisia.

Podľa rovnakého zdroja chce Európska únia vybudovať s investíciou ďalších troch miliónov eur evakuačný systém, za pomoci ktorého bude možné prepraviť infikovaných pracovníkov medzinárodných organizácií z regiónu do európskych nemocníc v priebehu menej ako 48 hodín.

Európska komisia uvoľnila podľa vlastných informácií na pomoc zasiahnutým štátom od vypuknutia epidémie už okolo 180 miliónov eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok