Španielsko má ďalšie podozrenia na ebolu

SITA TA3
6.10.2014 21:57

Španielski lekári hospitalizovali ďalšie dve osoby s podozrením na ebolu. Otázkou stále ostáva, ako sa vírusom nakazila zdravotná sestra, v prípade ktorej vírus potvrdili včera.

O pozitívnych výsledkoch v pondelok informovala španielska ministerka zdravotníctva Ana Matová, podľa ktorej bola nemenovaná žena členkou zdravotníckeho tímu snažiaceho sa zachrániť 69-ročného kňaza prevezeného do vlasti zo Sierry Leone. Ten ochoreniu 25. septembra podľahol a stal sa tak druhou obeťou epidémie eboly z radov španielskych misionárov. Podľa predstaviteľov španielskeho rezortu zdravotníctva sestru v nedeľu hospitalizovali s horúčkou ako jediným príznakom a umiestnili ju do izolácie, zatiaľ čo úrady zostavujú zoznam ľudí, s ktorými prišla do styku.

Príznaky eboly, ako sú horúčka, bolesti svalov, zvracanie či krvácanie, sa niekedy objavujú až 21 dní po nakazení a ochorenie sa dovtedy neprenáša na iných ľudí. Podľa štatistiky Svetovej zdravotníckej organizácie sa ebolou v západnej Afrike infikovalo už takmer 7500 ľudí, z ktorých vyše 3400 zomrelo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok