V obliehanom Kobané došlo k bojom dom od domu, obyvateľov evakuovali

TASR
6.10.2014 20:20

Pouličné boje vypukli v obliehanom severosýrskom kurdskom meste Kobané, keď sily Islamského štátu prerazili s tankami a autobombami do východných častí mesta. Tlačovú agentúru DPA o tom informoval kurdský predstaviteľ.

V obliehanom Kobané došlo k bojom dom od domu, obyvateľov evakuovali
SITA/AP

Jednotky kurdských Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG) bojujú vo východnej časti mesta o každý dom, povedal šéf polooficiálneho Zväzu slobodných médií Mustafa Bali.

Bali uviedol, že YPG evakuovali zvyšných civilistov, vrátane miestnych predstaviteľov, k hraničnému priechodu do Turecka. Zostali iba tí, ktorí trvali na tom, že neodídu.

Túto informáciu potvrdila aj agentúra Reuters, podľa ktorej po takmer trojtýždňovom obliehaní postúpili militanti Islamského štátu smerom k centru Kobané, odkiaľ dnes evakuovali vyše 2000 sýrskych Kurdov, vrátane žien a detí. Počas cesty do Turecka ju o tom telefonicky informoval prekladateľ Strany demokratickej jednoty (PYD), hlavného kurdského politického zoskupenia v Sýrii.

Dvaja samovražední atentátnici Islamského štátu, ktorí viedli nákladniaky naložené výbušninami, zabili v al-Hassakahu na severovýchode Sýrie najmenej 30 príslušníkov kurdských milícií a polície. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedlo, že sa atentátnici odpálili na základniach YPG a kurdskej polície. DPA neinformovala, kedy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok