Ronaldo 22. hetrikom vyrovnal rekord La Ligy

SITA, TA3
6.10.2014 07:52

Nedeľňajšie vysoké víťazstvo Realu Madrid nad tímom Athletic Bilbao (5:0) v 7. kole La Ligy opäť režíroval Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonier Realu dosiahol tretí hetrik v ostatných štyroch zápasoch najvyššej španielskej futbalovej súťaže, a to v rozpätí pätnástich dní.

Najprv sa 20. septembra prezentoval hetrikom pri vysokom víťazstve Realu v La Coruni (8:2), o štyri dni neskôr strelil štyri góly do siete tímu Elche pri domácom triumfe Realu 5:1 a teraz pridal tretí minimálne trojgólový zápis proti Bilbau. S celkovým počtom 22 hetrikov práve vyrovnal historický rekord v tejto pozoruhodnej streleckej štatistike v La Lige. Pridal sa tak k "nesmrteľnej" dvojici Telmo Zarra a Alfredo Di Stéfano. Informuje o tom server Soccernet.

V tejto sezóne má 29-ročný rodák z Madeiry na konte už 13 gólov (odohral iba 6 zápasov), čo je viac, ako nastrieľalo v siedmich kolách 16 z 20 klubov La Ligy. Druhý v tabuľke strelcov Brazílčan Neymar z FC Barcelona má na konte 7 gólov. Aktuálne už osem zápasov trvá Ronaldova strelecká šnúra vo všetkých súťažiach. "Nemám pochybnosti o tom, že Zlatú loptu opäť získa Cristiano Ronaldo. Pokojne si na to môžete staviť," reagoval po stretnutí s Bilbaom tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti. K suverénnemu triumfu nad Bilbaom ešte taliansky kouč "pusiniek" pochvalne dodal: "Traja hráči vyčnievali nad ostatnými. Trojgólový Cristiano Ronaldo, dvojgólový Karim Benzema a tiež Gareth Bale, ktorý mal dve asistencie pri góloch a odovzdal veľa pre tím. Ak títo traja hrajú pre mužstvo, je to základ úspechu." Realu patrí aktuálne v tabuľke švrtá priečka s 15 bodmi zo 7 zápasov. Vedúci FC Barcelona má 19 bodov.

Famózny portugalský zakončovateľ s prezývkou CR7 nastrieľal od začiatku svojho pôsobenia v Reale Madrid v roku 2009 v najvyššej španielskej súťaži 190 gólov v 171 zápasoch. Experti sa zhodujú v tom, že hranicu 200 gólov prekoná ešte v tejto sezóne La Ligy - a to najrýchlejšie v histórii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok