Súdny proces s Messim pokračuje

SITA
3.10.2014 16:01

Súd s argentínskym futbalistom FC Barcelona Lionelom Messim za porušenie daňových zákonov v Španielsku pokračuje. Sudca nevyhovel odvolaniu proti júlovému rozhodnutiu odmietnuť návrh na stiahnutie žaloby.

Súdny proces s Messim pokračuje
SITA/AP

Návrh sa zakladal na júnovom oznámení Messiho zastupiteľskej spoločnosti, že prokuratúra súhlasila so zrušením konania voči hráčovi a jeho otcovi. Marca vtedy referovala, že protihodnotou bol doplatok takmer 33 miliónov eur, pričom Juhoameričan hneď vyrovnal dlh 4,1 milióna eur za roky 2007 až 2009 a čakalo ho ešte zaplatenie pokuty 2,7 milióna eur a najmä doplatok viac ako 25 miliónov eur za obdobie 2010 - 2012. Podľa vtedajšieho stanoviska prokuratúry Messi nevedel o operáciách, ktoré uskutočňovali jeho poradcovia, a preto ho zbavili trestnej zodpovednosti, ale zostala mu finančná zodpovednosť.

"Pri tomto druhu trestnej činnosti nie je nutné, aby páchateľ mal úplnú znalosť všetkých účtovných a obchodných operácií, ale predpokladá sa, že je oboznámený s návrhmi na páchanie podvodu a že s nimi súhlasí," uviedol súd v Gave. Messiovci majú päť dní na odvolanie, ak tak urobia, bude sa prípadom zaoberať vyšší súd v Barcelone.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok