PR správa

Informatizácia nemá strašiť, ale pomáhať

PR
1.10.2014 11:31

Už len 5 dní zostáva na prihlásenie projektov do súťaže Cena ITAPA 2014. Cena je akýmsi slovenským Oscarom pre IT služby, ktoré odstraňujú byrokraciu, zjednodušujú a zrýchľujú kontakt občana s úradmi, modernizujú vzdelávanie alebo pomáhajú nemocniciam zrýchľovať diagnostiku pacientov.

Informatizácia nemá strašiť, ale pomáhať

Novinka

Do objavovania nových IT riešení užitočných pre ľudí sa tento rok zapojí aj Rádio Slovensko a jeho poslucháči. Najpočúvanejší verejný rozhlas predstaví 5 vybraných projektov a poslucháči si hlasovaním zvolia najlepší. "Aj vďaka vysielaniu Rádia Slovensko bude mať verejnosť lepší prehľad o nových digitálnych službách, ktoré nám uľahčujú život”, hovorí riaditeľka Informačných programových služieb Rádia Slovensko Ľubica Hamarová. Cenu Rádia Slovenskosi víťaz preberie 11. novembra počas Medzinárodného kongresu ITAPA, ktorý je top udalosťou roka v oblasti informatizácie spoločnosti.

Príďte sa "pobiť” o Cenu ITAPA

Prístup k vlastnej zdravotnej karte cez aplikáciu na mobile, ale aj blesková on-line previerka vodiča počas cestnej kontroly. To sú projekty, ktoré výrazne zlepšili náš život a získali Cenu ITAPA minulý rok. "Aj tento rok stačí mať projekt, ktorý originálnym spôsobom využíva digitálne technológie a ponúka občanom lepší prístup k verejným službám,” avizuje riaditeľ ITAPA Michal Ivantyšyn. Prihlásiť ho treba do 6. októbra nawww.itapa.sk.

Prestaňme informatizáciou strašiť!

Za týmto odstrašujúcim slovom, sa skrýva mnoho užitočných a zmysluplných aktivít z oblasti IT. Informatizácia sme my všetci, ktorí chceme od štátu rýchlejšie, lacnejšie a lepšie služby ako doteraz. Chceme lepšie školy, zdravotnú starostlivosť, viac informácií o tom, ako štát hospodári s našimi daňami. Informatizovaný znamená lepšie informovaný.

Medzinárodný kongres ITAPA je vrcholnou platformou podujatí na Slovensku v oblasti eGovernmentu. Minulý rok kongres privítal 600 delegátov a 130 spíkrov z viac ako 10 krajín celého sveta. Zaregistrovať na kongres sa môžete do 17.októbra s 20% zľavou na stránke www.itapa.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok