Slováci proti Španielom aj s Muchom a Jakubkom

SITA, TA3
29.9.2014 14:25

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na dvojicu zápasov proti Španielsku (štvrtok 9. októbra o 20.45 h v Žiline) a Bielorusku (nedeľa 12. októbra o 20.45 h SELČ v Borisove) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska dovedna 23 hráčov.

V kádri figuruje 21 legionárov a dvaja hráči z najvyššej slovenskej súťaže - stredopoliari Viktor Pečovský z MŠK Žilina a Erik Sabo zo Spartaka Trnava. Po dištanci na jeden zápas za vylúčenie v Grécku sa do A-tímu vracia obranca FC Liverpool Martin Škrtel. V národnom tíme je aj brankár Ján Mucha z druholigovej ruskej Samary, ktorý figuroval v kádri na septembrový úvodný duel tejto kvalifikácie, ale pre zranenie napokon nebol k dispozícii pri víťaznom vstupe SR v Kyjeve (1:0). Po dlhšom zranení je v kádri opäť aj útočník ruského Amkaru Perm Martin Jakubko.

"Viacerí hráči, ktorí mali problémy vo svojich kluboch, menej hrávali. Teraz hrávajú častejšie. Po treste sa vracia do nominácie kapitán Martin Škrtel. Rovnako Ján Mucha, ktorý bol stabilným hráčom kádra v minulom roku, sa dal do poriadku a začal hrávať. Takýto typ futbalistu potrebujeme. O to ľahšie bolo dať nomináciu dokopy," citovala oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) slová Jána Kozáka. 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na stretnutia proti Španielsku (štvrtok 9. októbra o 20.45 h v Žiline) a Bielorusku (nedeľa 12. októbra o 20.45 h SELČ v Borisove) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska: 
Brankári (3): Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.) 
Obrancovia (7): Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Ľubomír Michalík (FC Kairat Almaty/Kaz.), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Michal Breznaník (AC Sparta Praha/ČR) 
Stredopoliari (10): Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Filip Kiss (Ross County/Škót.), Stanislav Šesták (VfL Bochum/Nem.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain FC/SAE), Erik Sabo (FC Spatak Trnava) 
Útočníci (3): Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.) 

Náhradníci: 
Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Košický (Asteras Tripoli/Gréc.) 
Obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala/Azer.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Kornel Saláta (DAC 1904 Dunajská Streda), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR), Martin Juhar (SK Slavia Praha/ČR), Erik Čikoš (ŠK Slovan Bratislava) 
Stredopoliari: Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), František Kubík (AS Trenčín), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec/ČR) 
Útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR), David Depetris (FC Monarcas Morelia/Mex.), Filip Hološko (Rizespor/Tur.), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.) 

Realizačný tím: 
tréner: Ján Kozák 
asistent trénera: Štefan Tarkovič 
tréner brankárov: Miroslav Seman 
kondičný tréner: Martin Rusňák 
lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener 
fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko 
masér: Mário Prelovský 
kustód: Ján Beniak 
videoanalytik: Michal Slyško 
technický vedúci: Róbert Tomaschek

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok