Sagan je rád, že má už po sezóne

SITA
29.9.2014 10:05

Cyklista Peter Sagan štvrtý rok po sebe bojoval až do samotného záveru o titul majstra sveta, ale úspech mu opäť ušiel v poslednom okruhu. V španielskej Ponferrade na záverečných kilometroch na najlepších nestačil a napokon do cieľa prišiel v pretekoch na 254,8 km na 43. priečke.

Sagan je rád, že má už po sezóne
SITA/AP

V poslednom 18,2 km dlhom okruhu Saganovi tí najlepší ušli a on prišiel do cieľa 42 sekúnd po novom šampiónovi Michalovi Kwiatkowskom.

"Som rád, že som dokázal prísť do cieľa, keďže predchádzajúce preteky som nedokončil. Aspoň som došiel, aj keď nie v prvej skupine. Prišiel som vzadu, nohy ma teda veľmi nepočúvali. Snažil som sa dlho držať v popredí, ale napokon to bolo neefektívne. Som rád, že som dnes nespadol. Teším sa, že už mám po sezóne," hovoril pri tímovom autobuse Peter Sagan.

V nedeľu v Ponferrade kropili jazdcov počas dlhých minút nepríjemné kvapky dažďa, cyklisti si museli dávať pozor najmä v zjazdoch. Sagan by bral iné počasie: "Radšej by som bol, ak by bolo sucho a pekne. Počasie si však nevyberáme, treba jazdiť v tom, aké bolo."

Nový majster sveta Kwiatkowski je rovesník slovenskej jednotky. Poliaci stavili všetko na jazdca tímu Omega Pharma-Quick Step a ich taktika im vyšla. "Od tímového kolegu Macieja Bodnara som vedel, že pôjdu na Kwiatkowského. Všetko stavili na neho. Vedel som, že bude dobrý, v ProTour pelotóne už má meno a dosiahol kvalitné výsledky. Poliaci išli dnes skutočne pekne, ťahali skupinu počas úniku," pochválil Peter Sagan.

Dvadsaťštyriročný Žilinčan bol vlani vo Florencii šiesty, pred dvoma rokmi vo Valkenburgu štrnásty, pred troma v Kodani dvanásty. V roku 2010 šampionátové preteky v Austrálii nedokončil. V Ponferrade sa prakticky skončila aj jeho súťažná sezóna, posledná v drese Cannondale. Od nového roka už bude jazdiť v družstve Tinkoff-Saxo. V roku 2014 vyhral sedem pretekov - majstrovstvá Slovenska, etapy na Okolo Švajčiarska, Okolo Kalifornie, Tri dni De Panne-Koksijde, Tirreno - Adriatico a Okolo Ománu i klasiku E3 Harelbeke. V júli na Tour de France získal zelený dres víťaza bodovacej súťaže. "Som rád, že už mám po sezóne. Každá nemôže byť super. Dosiahol som aj dobré výsledky, aj keď sme všetci zvyknutí na niečo väčšie. Na každého športovca príde útlm. Verím, že ja som si ho vyčerpal tento rok a ďalší už bude lepší," nádeja sa Peter Sagan.

Fanúšikovia štvornásobného majstra SR majú pred každými pretekmi veľké očakávania. Po posledných štartoch aj Tour de France boli mnohí sklamaní, že Slovák nedosiahol ešte lepšie výsledky. "Ak sú ozajstní fanúšikovia, tak to musia pochopiť a držať mi palce, či sa mi darí alebo nedarí. Ďakujem všetkým ľuďom, ktorí ma podporujú. Budem sa snažiť jazdiť ďalej čo najlepšie a pokúšať sa niečo dokázať," odkazuje svojim podporovateľom. Petra Sagana pred definitívnym posezónnym oddychom ešte čakajú exhibičné preteky v Japonsku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok